välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad kvalificerar en mineral att vara en pärla?

Postad av : Valon Istrefi

Vissa mineraler, stenar och organiskt material klassificeras som ädelstenar när deras estetiska värde, efter att ha slipats och polerats, är tillräckligt hög för att det kan användas vid tillverkning av smycken. Värdet av dessa material har en direkt relation med sina respektive dyrbart och sällsynt

Du behöver:. .
Skum ombord
Små burkar (läsk eller soppa).
Limpistol.
Svart sprayfärg för metall.
Brukskniv.
Plexiglas.

Funktion

Artiklar kan bara betraktas som ädelstenar om de kan tillverkas till smycken. Vissa ädelstenar är redo att göras till smycken i sin naturliga form, men de flesta måste vara mångfacetterad och poleras.

Tekniska aspekter

Kemisk sammansättning och, för kristaller, är formen på deras kristall som används av forskare som specialiserat sig på pärla studier, gemologists, för att identifiera och klassificera olika grupper av pärlor.

Färg

Färg är en viktig faktor för en pärla värde. Som den kemiska sammansättningen hos ett material förändringar, färgerna reflekteras och absorberas av materialet också förändras, påverkar färgen sett.

Stone Anslutningar

Mindre ändringar i dessa kemiska sammansättningar har en stor effekt. Till exempel både rubiner och safirer är korund och har samma kemiska sammansättning, men placeringen av atomer få dem att antingen ses som röd (rubiner) eller annan färg (safirer).

Dyrbart

sällsynthet och popularitet också påverkar om en sten ses som värdefulla, halvädelstenar, eller ingetdera. Ibland har det dyrbart nivån på en pärla stigit eller fallit och påverkat värdet av en pärla, eller ens om ett material betraktas som en pärla på alla.

subjektiv karaktär

På grund av subjektiva karaktär "värde" av vissa material på grund av samhälleliga nycker, är det svårt att hålla ett fast grepp om vilka pärlor är bäst, och även vilka material kommer alltid att ses som pärlor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org