välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

magnesiumhydroxid vs magnesiumoxid

Postad av : Jeanette Morales

Förutom att vara en billig eldfast material är magnesiumoxid (MgO) en utmärkt torkmedel, lätt absorberande H2O ånga för att bli magnesiumhydroxid (Mg (OH) 2). Dock back-och-tillbaka övergång från MgO till skrymmande, olösligt Mg (OH) 2 kan leda till oavsiktliga sidoeffekter i tillämpningar där MgO används i tillräckligt stora mängder

smältpunkt

Den kanske största fysiska skillnaden mellan dessa två föreningar är deras respektive smältpunkter: 2780 grader Celsius för MgO mot 350 grader Celsius för Mg (OH) 2. På grund av sin höga smältpunkt (dvs. i förhållande till många andra legeringar), MgO används som isoleringsmaterial för mineralisolerade-koppar-klädda (MICC) elektriska kablar och deglar metallurgi. MgO är också en populär flamskyddad la till byggmaterial.

Intressant, Mg (OH) 2 har viktiga brandbekämpning applikationer som är skyldiga till stor del av sin låga smältpunkt. Vid 350 grader Celsius, Mg (OH) 2 sönderfaller till MgO och H2O. Detta är dock nedbrytningsreaktion mycket endoterm, vilket betyder att det rinner värmeenergi från omgivningen. När kastade till en brand, kyler magnesiumhydroxid s sönderfall snabbt brinnande material, bromsa graden av förbränning. Samtidigt utgör den resulterande MgO ett fast skikt ovanpå materialet, hjälpa till att försegla i rök och strypa syre bränsle på elden.

Löslighet i vatten

På 0,086 g /L, är MgO's löslighet i vatten nästan 7 gånger mer än Mg (OH) 2 (dvs. 0,012 g /L). Men Mg (OH) 2 molekyler som löser sig i vatten tar avstånd helt, vilket frigör hydroxid anjon. Av denna anledning har Mg (OH) 2 blivit en populär som en antacida (i. E. , en förening som behandlar halsbränna genom att neutralisera den överdrivna HCl molekyler som produceras av magsäcken).

hygroskopiska egenskaper

Även Mg (OH) 2 är i allmänhet icke-reaktivt med vatten, MgO lätt obligationer med vattenånga form Mg (OH) 2. Som ett resultat är MgO anses vara en utmärkt torkmedel. Biblioteken vänder sig ofta till granulat MgO kristaller att hålla låg luftfuktighet för att skydda äldre böcker från mögel och röta.

Optiska egenskaper

När MgO kristaller pressas i ark mellan 0. 3 och 7 mikrometer i tjocklek, den resulterande optiska material är transparent för våglängder av ljus som sträcker sig från mitten av ultraviolett till mitten av IR. Solid Mg (OH) 2, har dock inga sådana egenskaper.

Laxerande effekt

I ett medicinskt sammanhang, 2 både MgO och Mg (OH) kan användas som laxermedel. Men eftersom Mg (OH) 2 inte går att lösa lika bra i vatten, dess laxerande effekt är i allmänhet mer uttalade. Den bakomliggande fysiologiska mekanismen är densamma, när väggarna i tarmarna känsla närvaro av Mg 2 + jon, utsöndrar de vatten genom mag-foder. Denna vätska fyller röret tills tarmen distends, skapar det hydrauliska trycket som krävs för att musklerna i tarmväggen att flytta pallen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org