välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lysstavar fakta

Postad av : Annika Hultén

Lysstavar är vanligt tillbehör på nattklubbar och ett värdefullt verktyg för räddningspersonal. De är plaströr som du kan böja ett par grader tills en komponent i dem sprickor, då du skakar dem och de börjar glöda

Anatomy of a Light Stick

Om öppnar en ljus pinne utan sprickbildning det först, ser du en liten glasflaska fast på insidan av pinnen, och mycket vätska. Vätskan är väteperoxid och flaskan innehåller den aktiva ljusavgivande förening.

Temperatur Key

Lysstavar använda reaktion (sk chemiluminescence) som frigör energi i form av ljus. Reaktionen regleras till stor del av den yttre temperaturen. Pinnen lyser lite ljusare när det är varmt, och kommer att dimmer (och inte kommer vara så länge) när det är kallt.

Säker

Den största fördelen med en lätt klubba är att det ger en ljuskälla som inte kräver el eller kräver öppen eld eller generera gnistor. Lysstavar kan också lagras på kalla platser och vara klar att använda. När de används de inte alstrar värme i stora mängder

chemiluminescence Förklarat

reaktion som driver lightstick är oxidation av acetonitril, en organisk förening med ett antal av kväve obligationer lagra energi, och väteperoxid. När komponenterna mix, blandar peroxiden med acetonitril släpper upphetsad syreatomer och så småningom resulterar i fullständig oxidering.

Light Stick färger

reaktion som ger skenet av en pinne har en naturlig färg som är ganska grönvita , den genomskinliga röret av ljuset stick är färgad med en kompletterande nyans för att ge önskad färg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org