välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är meningen med CFM?

Postad av : Jeanette Morales

CFM är en förkortning för mätning kubikfot per minut. Det förkortas ibland CFPM. Mätningen används för att mäta flödet av en vätska eller gas och är inte den internationella enhetssystemet måttenhet

Definition av Measurement

CFM mäts i hur stor volym (mätt i kubikfot) av en vätska eller gas passerar en viss punkt per minut i tid. Ju högre Something's CFM är, desto mer gas eller vätska kan passera igenom, vilket betyder att den har en mer kraftfull flöde.

Använder

CFM används för att mäta sådant som kompressorer, maskiner dimma, Datorkylning enheter, rör, pneumatiska verktyg och förgasare. Det används också i sådana anordningar som fallskärmar att ta reda på hur mycket luft kan blåsa igenom tyget över en tidsperiod.

Konvertering till kubikmeter per timme

För att konvertera kubikmeter per minut (CFM) till kubikmeter per timme, måste du multiplicera CFM med 1. 699.

Konvertering till kubikmeter per sekund

Den internationella enhetssystemet måttenhet kubikmeter per sekund. Att omvandla detta måste du ändra kubikfot till kubikmeter och minut till andra. Efter utfört beräkningarna, är det känt att 1 kubikfot per minut motsvarar 0,000471947443 kubikmeter per sekund.

ACFM

ACFM betyder "verklig kubikfot per minut" och är en populär typ av mätningar som används vid fläktar och kompressorer. Detta skiljer sig från CFM eftersom ACFM åtgärder med den faktiska mängden gas eller vätska flyttas i en specifik maskin medan CFM mäter mängden gas eller vätska flyttas under normala förhållanden för maskinen. Med andra ord är CFM mätning av hur mycket gas eller vätska förflyttas idealiskt, medan ACFM är mätning av hur de särskilda maskinen arbetar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org