välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de sex stora klimat regioner?

Postad av : Jonathan Nyberg

Även om vädret i ett område kan ändras dagligen, sett i längre perioder, det visar ett generellt mönster av klimatet. Till exempel om det kan regna på några dagar i tropikerna och på andra i öknen, är nederbörden större och mer konstant i det förra än det senare. Dessa mönster klassificera världen i sex större klimat regioner

Polar

Polar klimat är mycket kalla och torra under hela året. De omfattar Sydpolen, den extrema nordliga breddgrader och det inre av Grönland. Floran är obefintlig med undantag för vissa alger, medan det fåtal djur arter är isbjörnar, späckhuggare, sälar och pingviner.

Tempererat

Det tempererade regionen erfarenheter kalla vintrar och milda somrar, och täcker stora delar av norra Amerika, Europa och norra delarna av Asien. Tempererade skogar växer i jorden befruktas av löv, som producerar en rik mångfald av växter som ek, lönn, alm och vide, och djur som rådjur, björn, kaniner, ekorrar och fåglar. Tempererade gräsmarker domineras av blommande gräs, och befolkas av sådana djur som lejon, vargar, zebror, rävar, ormar och rådjur.

Arid

torra områden är varma och torra året och omfattar öknar i Nordafrika och Centralasien, sydvästra USA, och inre Australien. De grova jord innehåller lite ytvatten och stöder mestadels buskar och korta, vedartade träd. Djurlivet innefattar fåglar, reptiler, insekter, gnagare och små rovdjur.

Tropical

Den tropiska regionen är het och våt, som omfattar djungeln i Sydamerika och Afrika, Sydostasien och öarna i Stilla havet. Området innehåller den största mångfalden av växt-och djurliv. Tropiska skogar erfarenheter om 12 timmars dagsljus per dag, med endast en regnig och torra säsongen. De kan innehålla 100 olika trädarter i en halv mil torg med små djur som fåglar, fladdermöss, insekter och små däggdjur.

Medelhavet

En Medelhavsklimat visar milda vintrar och varma, torra somrar, och inkluderar marken kring Medelhavet, södra Sydamerika och södra Kalifornien. Växter är typiskt buskiga och mindre än tre meter lång, befolkad av små, nattaktiva djur som geckos, ormar och gnagare, som jagas av rovfåglar som hökar.

Tundra

tundran är mycket kallt hela året och omfattar toppar av berg, norra extrema Nordamerika och Asien samt södra Grönlands kust. Även växter kan vara många, växer den låg på marken och inkluderar gräs och buskar. Djurpopulationer, som vidgas och krymper radikalt beroende på säsong, inkluderar caribou, ekorrar, rävar, vargar, björnar och flyttfåglar.

    Previous:Väder och klimat i haven
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org