välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur många bakterier lever på jorden?

Postad av : Jeanette Morales

Bakterier är den vanligaste och många organismer på planeten. Eftersom de är så spridda och mikroskopiska, räkna alla bakterier på jorden är en omöjlig uppgift. Uppskatta dessa siffror är dock möjligt

Geografi

Bakterier kan hittas levande i nästan alla habitat på den jorden, oberoende av hur till synes ogästvänliga. Miljontals bakterier fylla tarmar hos människor och andra djur, samt täcka ytan av växternas rötter. Bakterier har hittats i de djupaste delarna av havet, sju miles under ytan och så högt som 40 miles i atmosfären. Många arter av bakterier tål tuffa förhållanden med extrem värme, kyla och saltlösning.

Identifiering

Under 1998 beräknas William Whitman och hans team vid universitetet i Georgia antalet bakterier som lever på jorden genom att undersöka olika livsmiljötyper och uppskatta dessa siffror var för sig. Naturtyperna som ingår organismer, vatten (sötvatten och hav) och mark. Dessa livsmiljöer delas upp i mindre grupper vid behov (som skogsmark kontra icke-skogsmark) och ofta direkt bakterietal gjordes. När direkt räkning inte var möjligt, var beräkningar som gjorts baserad på tillgänglig litteratur.

Storlek

Antalet bakterier på jorden beräknas vara 5. 000. 000. 000. 000. 000. 000. 000. 000. 000. 000. Detta är fem miljoner biljoner biljoner eller 5 x 10 till 30. Makten.

Överväganden

Nästan alla bakterier är mikroskopiska. Även om de flesta bakterier enda åtgärd från 0,5 till 2,0 mikrometer, kan vissa växa sig stora nog (600 mikrometer) skall kunna iakttas för det mänskliga ögat. Bakterier är prokaryoter, vilket betyder att de inte har celler med kärnor som växter och djur. De har DNA, men det har bara en del, i motsats till de två sammanflätade delar i högre organismer har.

Fördelar

Även bakterier kan orsaka sjukdom, en stor del av bakterier är nyttiga. Floran inom modet hos människor gör matsmältningen möjligt. Jordbakterier driva processen av sönderfall. Oavsett hur stor ett ekosystem, om bakterier inte var närvarande, skulle det kollapsa.

Varning

Detta nummer är naturligtvis en uppskattning. Till exempel var bakterier räknades i jordprover uppmätt från några representativa prov, som kan eller inte kan vara representativa för de jordarter som helhet.

    Previous:nothing
    Next:Var är jordens plats i galaxen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org