välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur producerar naturgas energi?

Postad av : P-O Lennartsson

Natural Gas Skapande

Naturgas är ett fossilt bränsle som liknar olja i sammansättningen. . Båda bränslen bildas från sedan länge döda växter och djur som långsamt bryts ned. Mineralerna de var en gång bildades ur, som kol och den energi de fått från solljus medan de levde, kombinera till nya ämnen. Under eoner av tryck, en del av detta ruttnande materia formas till fickor av olja, som leds upp och raffineras i petroleum och ett stort antal andra produkter. Andra typer av fossila bränslen går igenom en mycket mer ansträngande metamorfos, och intensiva tryck och värme kan förvandla dem till fickor av naturgas.

Refining Natural Gas

Naturgas har lite olika sammansättningar beroende på var den finns, men den primära ingrediensen är ofta metan, med stora mängder butan och etan närvarande. Många andra partiklar finns också blandas med gas, inklusive vatten, helium, koldioxid och svavelväte. I många fall är dessa föroreningar avlägsnas på naturgasbehandling som nyanserar gas i ett användbart skick. Här naturgasen stängs i propan, som är naturgas renas och blandas med gaser som härrör från petroleum, eller separat i sin etan och butan komponenter.

Naturgas har flera unika egenskaper, inklusive förmågan till vätskeform under rätt förhållanden. Av denna anledning är naturgas hålls mycket högt tryck eller vid extremt låga temperaturer medan det transporteras. Detta gör att gasen för att flytta mer trögt och sjunka ner i en vätska, vilket gör det säkrare att innehålla och pump. Så snart trycket släpps eller vätskan värmde, naturgas fjädrar tillbaka till sin ursprungliga form.

Natural Gas och Värme

För att frigöra den energi som hölls i gasen, är det brann. Detta ger en stor mängd värme, som läggs till olika ändamål. I hemmen, är naturgas förbränns och värmen används direkt, i matlagning eller temperaturreglering. För naturgas växter är värme som används för att driva stora turbiner som kallas gasturbiner, eller vända ångturbiner av uppvärmning av vatten. Vissa avancerade processer som använder den primära värme för att flytta gasturbiner och extra utsläpp för att omvandla vatten till ånga. Naturgas är ofta att föredra i dessa situationer eftersom den producerar mindre utsläpp än de flesta andra typer av fossila bränslen.

    Previous:nothing
    Next:Hur är vattnet renas naturligt?
    
    Copyright © 2011 give2all.org