välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av en flodslätter

Postad av : Stefan Svensson

Varje år betydande områden av landet är föremål för översvämningar. Några översvämningar inträffar på grund av extraordinära händelser som orkaner. I andra fall är översvämningar regelbundet och förväntas händelse eftersom det översvämmade området ligger i ett utsatt område som är utsatt för återkommande översvämningar

flodslätter

En översvämning är vanligt landområde som är belägen intill en öppen vattenförekomst. Kroppen av vatten kan vara en betydande källa till vatten: en flod, sjö, bäck eller havet. Den översvämning är vanligt föremål för översvämning när vattnet stiger, exempelvis till följd av en betydande regn eller regn uppströms. Detta innebär att en flod slätten är föremål för upprepade översvämningar i stället för att översvämningar inträffar som en extraordinär händelse.

100-årsflödet

En 100-årsflödet en översvämning som den statistiska möjligheten inträffar en gång vart 100 år. Detta innebär inte att ett 100-årsflödet oundvikligen kommer att inträffa varje århundrade eller att ett helt sekel kommer att passera mellan 100-års översvämningar. Enligt beräkning i det angivna området finns det en procents chans att en storm av denna storleksordning, beräknas uppgå till en kategori 3 orkan, varje år. En särskild översvämningshotade Området är skyddat av Federal Krisberedskapsmyndigheten (FEMA) löpa stor risk att inudated av ett 100-års översvämning.

Att flytta

Städerna byggdes på flodslätter ansikte beslutet av flyttar till högre mark, om möjligt, eller stanna kvar på plats och antingen försöka stärka skyddet mot återkommande översvämningar eller raffinering återhämtning och återuppbyggnad planer, eller båda. Individer och bosättningar som vägrar att flytta ut ur översvämningsplaner finner ofta stöd dollar mindre förestående i områden som drabbats av upprepade översvämningar. Personliga besparingar eller översvämning försäkring uppmanas i sådana fall att ge de boende att återuppbygga.

Katrina

New Orleans ligger i en skål nio meter under havsytan, gränsar på tre sidor av vatten. Dessutom hade staden otillräcklig och försummade infrastruktur, levee systemet som inte kunde stå upp mot större katastrof och en dålig, missgynnade befolkningen i de områden av staden mest sårbara för översvämningar. Det var en av flodslätter katastrof väntar på att hända. Katastrofen inträffade med orkanen Katrina, som nådde land som en kategori 5 orkan. Som fruktade underlät vallarna och 80 procent av staden översvämmades. Dödssiffran flertalet tusen, och år senare staden inte har återhämtat sig helt från tragedin.

Förebyggande /Lösning

Ett antal åtgärder är tillgängliga för individer eller boplatser på flodslätter, för att förhindra eller mildra skador från översvämningar. Som nämnts ovan kan strukturer flyttas till högre mark. Bortsett från det kan sårbara strukturer höjas och förstärkas för att stå över flodslätten. Skadade våtmarker, exempelvis kring New Orleans, kan återställas så att de kan utföra sin naturliga funktion att absorbera översvämningarna, avskärmning bebyggelsen från översvämningsskador. En utrymningsplan kan utvecklas och för att minimera kaos när översvämningar inträffar.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om cederträ
    
    Copyright © 2011 give2all.org