välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad gör små träd finkar äta?

Postad av : Jeanette Morales

Tretton arter av Darwins finkar lever på Galapagosöarna. Den lilla trädet bofink är en av dessa tretton arter

Betydelse

Darwins finkar är alla väldigt lika, med undantag för varje art specialiserade näbb struktur och vanor utfodring. Varje fink art har ett särskilt näbb storlek och form som är anpassad för en viss föda. Detta tyder på att alla Darwins finkar utvecklats från en enda art som anpassade för att fylla olika nischer i miljön. Darwin studerade dem under den berömda resa i Beagle-och insåg att de gett starka bevis till stöd för sin teori om evolutionen.

Diet

Små träd finkar har näbbar specialiserade för att greppa insekter. Insekter är deras huvudsakliga föda, men de också äta frukt, frön och nektar. De är vanligen i träd, och ofta foder upp och ner i slutet av en filial.

Geografi

Den lilla trädet fink är endemisk till Galapagosöarna. Det finns på alla större öar med undantag Genovesa, Marchena, Espau00F1ola, och Darwin, och vanligtvis lever fuktig barrskog.

Identifiering

Alla Darwins finkar är likartat vanligt i utseende, med grå, brun, oliv eller svart fjäderdräkt. Tree finkar tenderar att vara ljusare i färgen än de andra finkar, och har skarpare, gripa näbbar.

Litet träd fink är mindre än det andra trädet finkar och kan särskiljas genom sin korta, böjda näbb. Den manliga litet träd fink har en tråkig grå kropp med ett svart huvud och en blekgul undersida, och honan är helt enkelt tråkig grå hela med en lite blekare undersida.

Anhöriga

Darwins finkar kan delas in i grupper baserat på näbb typ. Det finns tre arter av träd finch: den lilla trädet fink, medelstora träd Finch, och stora träd Finch. Träd finkar har greppa näbbar. Kaktusen finkar, sångare Finch, och hackspett fink har långa, tunna näbbar specialiserade för sondering i hål att äta larver. Marken finkar och vegetariska fink har förkrossande näbbar perfekt för slipning upp frukter och frön.

    Previous:nothing
    Next:definition av Fluke
    
    Copyright © 2011 give2all.org