välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

star livscykel verksamhet

Postad av : Ulf Friberg

Stjärnor, såsom vår sol, är jätte bollar av brinnande gas. Vätgas fungerar som den största delen av gas-och säkringar till helium i kärnan för att producera termisk reaktion som genererar enorma värme och ljus. Stjärnor har mycket bestämda och väl dokumenterat livscykel som kan identifieras genom den utseendemässiga stjärnan

Skapande och Birth: protostjärnor

nebulosor är födelseplatsen för stjärnorna. Moln av damm tillverkade av kol och kisel samt väte och helium samlas. Deras kollektiva allvar börjar dra i mer nebulosor material i en process som kallas ackretionen. Eftersom mer massa är erfarenheterna, gravitation och temperatur fortsätter att stiga. När allvar dra i och gastrycket trycka ut har balanserat, har jämvikt uppnåtts och stannar ackretionen. Om den kritiska kärntemperatur som krävs för fusion tändning inte uppnås, kommer stjärnan att bli en brun dvärg. . Om den kritiska temperaturen har uppnåtts, börjar väte fusion till helium och stjärnan är född

huvudserien

När fusion har startat, är stjärnan i huvudserien-den barndom vuxna skede i sin livet. Gastryck trycka ut är lika med allvar dra i och stjärnan sakta krymper på grund av bränsleförbrukningen. Kärnan ökar långsamt i temperatur som stjärnorna massa minskar. Vår sol är i sin huvudserien.

Ålderdom

Stjärnor är 97 procent väte och 3 procent helium, så väte är det primära bränslet. När alla väte är slut, börjar stjärnan brinnande helium och går in i en röd jätte skede. Helium brinnande kärnan och resterande väte brinner i det yttre skalet expanderar skalet och ger den en röd färg.

Död

Kärnan kontrakt som helium konsumeras och allvar ökar densiteten i kärnan. Carbon brinnande sker när det inte finns något mer helium. Kolet brinner process sker så snabbt att det orsakar stjärnan till Supernova eller explodera. Trycket från explosionen komprimerar kärnan ytterligare och kan skapa en neutronstjärna eller, i fråga om en mycket stor stjärna, ett svart hål.

    Previous:nothing
    Next:Watt volt konvertering
    
    Copyright © 2011 give2all.org