välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder propylenglykol

Postad av : Stefan Svensson

Propylenglykol är en organisk förening med många industriella användningsområden. Det är en trögflytande vätska som är söt, svag och transparent. Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA (tillsammans med andra internationella standarder institutioner) anser att det är i allmänhet säkra att hantera och att dricka och har certifierat för riskerna med användning propylenglykol i mediciner, smaker mat och för industriella ändamål. Men trots att experter anser detta flytande vara säker, det finns de som kan vara allergisk mot det. Det är därför viktigt att testa för allergier innan du använder ämnen som innehåller propylenglykol.

Du behöver:
Rostfri stålbehållare
. Kolstål behållare.
Skyddsglasögon.
Handskar.


1.
Använd propylenglykol som lösningsmedel. Propylenglykol är en idealisk lösning för att blanda kemikalier och samtidigt utveckla fotografiska filmer. Propylenglykol kan också användas som lösningsmedel vid tillverkning av muntliga, aktuella tillämpningar och injektioner till läkemedelsindustrin, eftersom det är olösligt i vatten. Det läggs till mat färgämnen och aromer på grund av dess söta smak i kombination med lösningsmedel egenskaper. Propylenglykol används också som lösningsmedel för att måla, rengöringsmedel, tryckfärg, nagellack och removers och rengöringsmedel för hushållsbruk. Halvledarindustrin använder sig av lösningsmedel som kallas Cellosolves som innehåller propylenglykol.
2.
Utnyttja propylenglykol för sina mjukgörande egenskaper. Lägga propylenglykol på kosmetika och läkemedel kommer att hjälpa dem behålla sina vattenhalt. Livsmedelstillsatser, tandkräm, munvatten, tobak, lotion, sanitizers hand och koksaltlösning lotion använda propen alkohol för att behålla fukt. Det används för att reglera luftfuktigheten i pipor och cigarrer för att förhindra uttorkning. Den fuktgivande effekten i deodorant pinnar uppnås genom att lägga propylenglykol. Det är också en välkänd fuktighetsbevarande medel eller fuktkräm som används som tillsats i mat för konservering.
3.
Använd propylenglykol som en kylande förening. Det anses vara en av de bästa frostskyddsmedel föreningar för industriellt bruk. Det läggs till bil kylsystem för att förhindra radiator skador. En propylenglykol beläggning används i jäsa tankar i vin och öl industrin. Det används också i Kryonikens att bevara levande människokroppar på sjukhus.
4.
Lägg propylenglykol livsmedelstillsatser och likörer att ge dem en krämig konsistens. Använda propylenglykol i tillsatser som angostura och orange bitter förlänger smaken och ger mer volym till vätskan.
5.
Lägg propylenglykol till doftande oljor. Propylenglykol är den mest populära transdermalt transportör inom kosmetika-och läkemedelsindustrin. Transdermal transportföretag transport oljor genom porerna i huden. Med tillägg av transdermalt flygbolag såsom propylenglykol, är aktuella tillämpningar som lotioner och massageoljor transporteras genom huden för att smörja och föryngra hudceller.

Tips och varningar


  • Propylenglykol ska förvaras i behållare av rostfritt stål eller kol stålbehållare som har ett FDA-kompatibel beläggning. Använd handskar och skyddsglasögon när du använder förening. En patch test bör göras före användning för att säkerställa att användaren inte är allergisk.
  • Propylenglykol kan skada ögonen och orsaka allergiska reaktioner. Vid förtäring av misstag, kan personen uppleva magbesvär och illamående. Det är viktigt att vara mycket försiktig när du använder substansen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org