välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser en efemeriden för månens faser

Postad av : Magnus Ekblad

Ta reda på hur stjärnor och himmel gazers veta när man ska förvänta sig en ny eller fullmåne. Använd en efemerid (en samling tabeller över var och när himlakroppar visas) för att hjälpa dig fånga ett solförmörkelse eller vet om tecken på planeterna Venus eller Uranus. Följ dessa steg för att lära dig allt om hur man avgör och läsa en efemeriden för månens faser
1.
Sväng fenomen förklaring avsnitt i framför efemeriden. Här kan du hitta alla typer av diagram och tabeller för Ephemeris data.
2.
Ta en titt på tabellen för månfaser och förmörkelser. Du behöver denna information för att läsa efemeriden för månens faser.
3.
Se de fyra symbolerna för månfaser, inklusive en färgad cirkel för den nya månen. Den första månskära symbol representerar det första kvartalet månen. De öppna cirkeln representerar fullmånen. Månskäran symbolen vänd i motsatt riktning av den första och återspeglar det tredje kvartalet av månen.
4.
Vända sig till någon månad och varje år i efemeriden. Hitta dessa diagram på sidan.
5.
Läs månens efemeriden data för den nya månen, fullmåne och alla de andra. Det ser ut precis som den du redan observerats.
6.
Matcha tider och datum, tecken och grader av skyltar med viss dag i din kalender. Detta ger dig allt du behöver veta om någon månfasen för någon månad och år.

    
    Copyright © 2011 give2all.org