välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar funktioner på månen

Postad av : Stefan Svensson

Där är du med din honung, stirrade upp på månen, och du har ingenting att säga. Imponera på din dejt med att påpeka några av de funktioner på ytan av månen. Men var försiktig, och använd inte de latinska namnen, för då kommer du att avslöja dig själv att vara en nörd astronomi

Du behöver:.
Fullmåne
. Datum.


1.
Hitta Man in the Moon. Detta mönster av mörka beståndsdelar som liknar ett ansikte lutar åt höger. På övre högra hörnet av månens yta är två stora, mörka runda har ungefär samma storlek som representerar två ögon, under dem är en mörk cirkulär funktionen med vitt i mitten representerar näsan och under den en stor, lång funktionen innebär en ensidig grin.
2.
Identifiera ögon. Mannen i månens övre öga är faktiskt havet av Serenity och den undre ögat är det Sea of Tranquility. Seas (eller Maria) bildades av gamla lavaströmmar och visas på månens yta.
3.
Identifiera näsan. Det består av tre funktioner. Flytta moturs från toppen av näsan är (lämpligt) havet av ångor, bukten böljor och bukten på Center.
4.
Identifiera grin. Den övre delen av grin är havet av duschar och botten är det hav av moln.
5.
Använd Man in the Moon för att identifiera andra hav förekommer på månens yta. Den stora funktionen till vänster om grin är Ocean of Storms. Under havet stormar och intill hav av moln är havet av fukt. Till höger av havet av Tranquility är tre mindre hav. Från toppen är det havet av kriser, då havet av Fertilitet och havet av Nectar. Framför allt är en lång, tunn funktion som kallas havet av Cold.
6.
Hitta de största kratrar. Copernicus ligger mellan sjön Duschar och hav av moln. Kepler kan hittas bredvid Copernicus, i Ocean of Storms. Längst ner på månen är den största kratern Tycho. Alla dessa var uppkallade efter kända astronomer. Raderna som leder bort från kratrarna kallas strålar och bildades av material som flög ut i alla riktningar när kratern gjordes.
7.
Identifiera bergen. Mellan hav Duschar och havet av Serenity är Apeinne bergskedjan (lägre) och Kaukasus bergskedjan (övre). Dessa namngavs efter bergskedjor i Europa.
8.
Forskning de mindre funktioner. Det finns hundratals hav, sjöar, havsvikar, kärr, åsar, berg, dalar, högland, kupoler och kratrar (både vulkanisk och effekter) på ytan av månen. Tala inte om din dag om dessa funktioner, men om han inte ber dig.

Tips och varningar


  • inte bryr sig att lära någon av funktionerna på den bortre sidan av Månen. Endast de astronauter har någonsin sett det.
  • Om du vill se lunar funktioner på nära håll eller för att se några av de mindre funktioner använder du ett litet teleskop eller en kikare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org