välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur använder vi solenergi?

Postad av : Stefan Svensson

Aktiv solvärme

Aktiva solvärmesystem sysselsätter användningen av solceller för att samla in och absorbera solstrålning. Solcellerna omvandlar strålning till värme och överför den till det inre av byggnaden. Det finns två sätt aktiva solvärmesystem fungerar. Det första sättet är genom sol flytande uppvärmning. Solar flytande värme värms vatten eller frostskyddsmedel med hjälp av solceller. Vätskan pumpas in i hemmet och värmer den via radiatorer. I vissa fall är metoden också användas för att värma pooler. Den andra metoden för aktiv solvärme är sol för uppvärmning. Solfångare används för att varm luft som värmer hemmet genom en påtvingad luftpump. Aktiva solvärmesystem är ofta utformade för att möta 40 till 80 procent av ett hem värmebehov, som mindre än 40 procent är inte kostnadseffektivt och mer än 80 procent brukar kräver användning av för många solceller.

Passiv solvärme

Passiva solvärmesystem är att använda solen för att värma naturligtvis en byggnad. Hus värms genom passiv solvärme har stora fönster mot söder. De är välisolerade och har ofta överhäng över fönstren för att hålla hemmet sval när solen är som högst. Passiv solenergi hem också dra nytta av isolerade gardiner och fönster för att minimera värmeläckage.

Solar Elsystem

En sol elektriska system använder solceller för att absorbera solstrålning. Dessa solceller är halvledare. När cellerna absorberar solljus, är elektroner lossnat i vad som kallas den fotoelektriska effekten. Den fria elektroner resa till en krets där de bildar en elektrisk ström. Celler vanligen är anslutna till form paneler, varje panel satsning på 10 till 300 watt. Ett hem eller en byggnad har i regel flera paneler för sin strömförsörjning. Panelerna kan fästas i en särskild vinkel eller de kan vara på en tracking enhet för att maximera makten för en dag. Solelsystem kan vara fristående eller kan anslutas till elnätet. Det finns flera solpanelen system i sydväst som försörjer elnätet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org