välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför gör megafoner låter starkare?

Postad av : Jonathan Nyberg

Ljud är det egentligen som Vibration av Air

Ljud är inte mer än vibrationer i luften som kan avkodas av det mänskliga hörselsystemet. När en person talar, luft strömmar från lungorna, över stämbanden och ut genom munnen, rörelser i tunga och läppar hjälp formulera specifika ljud. När luften passerar över stämbanden och tungan, vibrationerna i dessa kroppsdelar generera den enskildes röst. Vibrationerna färdas genom luften tills de tas emot av en annan person eller en grupp av människor. När vibrationerna kommer till lyssnaren, orsakar de den känsliga membranet i lyssnarens öra att vibrera. Känsliga nerver i örat bära dessa vibrationer till hjärnan där de avkodas till ljud.

Ljud Tenderar att sprida

När en person talar, eller ens skriker, luften vibrationer spännande munnen spridning i ett brett spektrum av riktningar. Under normala omständigheter är denna spridning av luft vibrationer praktiskt eftersom det gör att lyssnaren höra talaren oavsett var de är i närheten av de enskilda mun. I bullriga miljöer eller över stora avstånd, dock orsakar spridning av ljud talarens röst för att snabbt försvinna, likaså gör att koncentrationen av människor i trånga lokaler luften vibrationer som absorberas av organ, kläder och personliga tillhörigheter som handväskor. Av denna anledning är en högtalare på ena sidan av ett fullsatt auditorium osannolikt att höras mycket väl av någon på andra sidan, som vibrationerna i talarens röst är både spridda och snabbt upp av andra individer närmare ljudkällan .

Megaphone Koncentrat Sound

När en talare talar i en megafon, men fångar konisk form av enheten luften vibrationer och hindrar dem från spridning. Eftersom vibrationer resa genom megafon, de är skyddade mot störningar från andra ljudkällor (t. ex. andra människor som pratar eller skriker). Ljuden lämna megafon som tätt, koncentrerade samling av luft vibrationer som kan vara resa längre sträckor utan sprids eller absorberas av den närmaste omgivningen. Medan en lyssnare som står eller sitter bredvid någon som använder en megafon får inte höra högtalaren så tydligt som om han inte använde enheten, någon i vägen för megafon prognos, det vill säga någon som får koncentrerade samling av luft vibrationer tolkar ljudet som mycket starkare än om megafon inte användes.

megafoner kan vara hög eller låg Tech

Den traditionella bilden av en megafon är en konformad plast enhet med eller utan handtag. Även denna bild är den klassiska megafon, andra typer av megafoner finns också tillgängliga. Några högteknologiska megafoner tillåta en användare att tala i en mikrofon, systemet plockar upp användarens röst som ljudvågor, omvandlar dem till elektroniska signaler, och spelar dem genom en kraftfull förstärkt, högtalare, högtalaren använder sedan akustisk förstärkning av traditionella megafoner att ytterligare förstärka ljudet innan du skickar vibrationer ut till en publik. På den motsatta änden av skalan, är en avgjort lågteknologisk metod för röst-förstärkning att helt enkelt kopp individens händer runt munnen när du talar. Denna process fångster luften vibrationer som de lämnar talarens mun, hindra dem från att omedelbart spridning. Medan koppning av händer inte får ge så mycket av ett uppsving för en röst som en traditionell megafon, det är ett enkelt och gratis sätt att snabbt projekt talandes röst när det behövs.

    
    Copyright © 2011 give2all.org