välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper silikonolja

Postad av : Jan-Olof Stoor

Silikon är en syntetisk kemikalie som är till användning i ett svindlande antal industrier och applikationer. Den är skapad genom att kombinera naturligt förekommande element silikon med kol, väte, syre och diverse andra kemiska ämnen för att ge önskat resultat. Silikon olja är en värdefull produkt, eftersom den erbjuder vissa egenskaper som gör att den kan användas i applikationer där andra produkter misslyckas

Fakta

Idag finns olika branscher och grupper som är beroende av silikonolja i stor grad. Dessa inkluderar laboratorieverksamheten, vårdinrättningar, restauranger, bryggerier och destillatörerna, läkemedelstillverkare och även de som äger och använder luftvapen.

Properties

Silikon olja är en vatten-klar silikonolja finns i olika viskositeter. Det är små förändringar i de fysiska egenskaperna hos silikonolja över ett brett temperaturområde, och det är praktiskt taget vattentät. Det finns också låg ytspänning, eftersom det lätt kissar rena ytor för att ge sin vattenavvisande och släpp egenskaper. Silikonolja är av huvudsakligen icke-giftig och är en icke-irriterande, även om det kan orsaka tillfälligt obehag om det kommer in i ögonen. Denna vätska också uppvisar motstånd mot oxidation, lågt ångtryck, höga poäng blixt och värme stabilitet.

Medicinsk användning

Medicinsk utrustning lita på silikonolja under många ögonoperationer och förfaranden. Renheten av denna olja gör att den kan ersätta den glasartade vätskan i ögat, som kan ha minskat på grund av skada eller behov av reparation. Läkemedelsindustrin använder skumdämpande egenskaper silikonolja med några av sina produkter. Dessa produkter är i allmänhet livsmedel säkra kosttillskott som fungerar som anti-flatulents.

Livsmedel

Livsmedelsindustrin också använder silikonolja för sina anti-skummande egenskaper. Distillers, bryggerier och alla de som använder jäsning på en stor kommersiell eller industriell bas, har ett problem om alltför stor skumbildning inträffar under processen. Bara användningen av silikonolja minskar avsevärt risken för att detta händer under jäsningen. Många restauranger ser att silikonolja för att förhindra att fritöser från skumning och stänk också. De inte använder ren silikon olja i själva utrustningen, men de lägga till den befintliga vätskor.

Fördelar

Silikonolja erbjuder utmärkt elektrisk isolering, och det är också brandsäkra. Silikon olja har också termisk stabilitet och kvaliteter överföring på både varma och kalla extrema temperaturer. Det är helt säkert för personligt, kosmetika, livsmedel och andra tillämpningar, som den har ingen lukt, smak eller kemisk överföring. Silikon olja är helt giftfri.

    
    Copyright © 2011 give2all.org