välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur mycket salt tar det att göra ett ägg flyter i vatten?

Postad av : Magnus Ekblad

Vad är densitet?

Densitet tekniskt definieras som massan av ett objekt dividerat med dess volym. Huvudsak är det ett mått på hur tätt packade den molekylära strukturen av ett objekt är. Densitet är varför en kubikcentimeter av bly kommer att väga mer än en kubikcentimeter av helium, och densiteten är varför vissa föremål flyter och andra kommer att sjunka i vatten.

Vad är bärighet?

Flytkraft formellt läggs ut i Arkimedes princip, som säger att "är ett föremål nedsänkt i en vätska är uppe av en kraft som motsvarar vikten av den vätska som fördrivits av objektet. " Vad detta betyder är att för att ett föremål att flyta i någon vätska, skall vikten av den volym av vätskan som objektet vara större än vikten på själva objektet.

Vad gör en Egg flyta i vatten ?

Vatten har en densitet på en. För att bestämma densiteten för ägg, skulle vi behöva först väga ägget. Då, om vi lägger ägget i en graderad cylinder fylld med vatten och mätte mängden av fördrivna vatten, kan vi hitta dess exakta volym. Genom att dividera vikten med volymen vi hittar densitet. Tätheten av genomsnittligt ägg blir något större än vatten, så det kommer att sjunka. För att göra ägget flyta, måste vi göra vattnet mer täta genom att tillsätta salt. För 1 kopp vatten, tillsatt med 3 msk. av salt bör handla om tillräckligt för att göra ägget flyter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org