välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy metalldetektor

Postad av : Jonathan Nyberg

En metalldetektor kan användas för att hitta metallföremål som är begravd under jord som en hobby och ett företag. Kommersiella metalldetektorer har en rad kontroller som gör att du kan hitta de särskilda typer av metall som du letar efter. Du kan också göra en enkel typ av metalldetektor från husgeråd som använder samma princip som en kommersiell metalldetektor

Theory

En metalldetektor kräver tre grundläggande komponenter: en spole, en mottagare och en analysator. Batteriet är en serie loopar av elektrisk tråd som ger ett magnetfält när en elektrisk ström leds genom den. Ett metallföremål som passerar genom detta område kommer att generera en sekundär magnetfält som sedan detekteras av mottagaren. Mottagaren skickar signalen till en analysator som avgör om signalen uppfyller en rad kriterier som anges av operatören. Om signalen uppfyller dessa kriterier kommer analysatorn producera en andra signal (vanligtvis ett ljud) att föraren kan upptäcka.

Construction

Du kan göra en enkel metalldetektor från en AM-radio och en miniräknare. Fäst radio och räknaren till motsatta sidor av ett cd-fodral med kardborrband. Kretsen i räknaren inkluderar en spole som ger en mycket svag elektromagnetisk signal i det övre AM-bandet. Du kan identifiera denna signal med radion genom att vrida upp volymen och tuning radion på högsta AM frekvens som inte tar emot en sändning. Vik CD för att få radio-och räknaren närmare varandra tills du hör tonen från räknaren. Nu vika CD tillbaka öppen tills du kan knappt höra denna ton. Placera tejp över delvis öppna CD-fodralet för att markera denna vinkel av CD-fodralet.

Drift

Håll CD-fodralet öppnas vid den största vinkel som tillåts av tejp och flytta den nära en metallföremål. När metall objektet flyttas tillräckligt nära räknaren kommer det att skapa en sekundär magnetfält som kommer att förstärka signalen från räknaren. Genom att hålla rätt avstånd mellan radio och räknaren när du flyttar dem mot metallföremål, kommer du bara att kunna höra tonen från räknaren när den förstärks av den närliggande metallföremål. Denna typ av metalldetektor har normalt en räckvidd på endast ett fåtal inches.

    
    Copyright © 2011 give2all.org