välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är en elektromagnet skiljer sig från en permanent magnet?

Postad av : Valon Istrefi

Som du lära dig om magneter, ser du att de kommer i två grundläggande typer: permanenta magneter och elektromagneter. Medan de båda attrahera järn och andra magneter, några skillnader mellan dem, såsom deras makt krav

Permanent Magnet

Pieces av järn och andra metaller som har varit utsatta för ett starkt magnetfält kan utveckla sin egen permanent magnetism. Med varsam hantering kan de stanna magnetiserade i många år. Höga temperaturer och kraftiga konsekvenser kommer att medföra att de förlorar sin magnetiska styrka.

Elektromagnet

En elektromagnet består av en tråd spole lindas runt en järnkärna. När en elektrisk ström går genom spolen, det ger ett magnetfält.

Power

Elektromagneter måste ha strömtillförsel för att de skall magnetiseras. De konsumerar elkraft. Permanentmagneter har inga sladdar och behöver ingen strömförsörjning.

Variationen

Den magnetiska styrkan hos en permanentmagnet är konstant. En elektromagnet har ingen magnetism tills du slår på el. När du lägger till mer aktuell, får en elektromagnet starkare tills den når ett maximalt eller mättnad, punkt.

Reversability

nord-och sydpolen av en permanent magnet är konstanta. Du kan vända en elektromagnet poler enkelt genom att vända flödet av elektrisk ström genom det.

Full styrka

Neodymium magneter är de starkaste permanentmagneter, utveckla upp till 1,5 tesla, en enhet inom magnetisk fältstyrka. Experimentella elektromagneter har producerat fält av mer än 40 tesla i styrka.

    
    Copyright © 2011 give2all.org