välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör el med permanentmagneter

Postad av : Jan-Olof Stoor

Dubbelfunktion som klipper fältlinjerna av en magnet upplevelser en elektromotorisk kraft (EMF) så att elektroner rör sig i en aktuell inom tråd, enligt "Fundamentals of Physics", skriven av David Halliday och Robert Resnick. Detta fenomen av inducerad nuvarande upptäcktes av en slump år 1819 av Hans Christian Oersted medan han höll ett föredrag. Du kan göra en liknande demonstration med enkla labbutrustning

Du behöver:. .
2 trådar
Metal spole.
Permanent magnet (stavformad är att föredra).
Amperemeter.


1.
Skala ändarna av en ståltråd (minst 6 inches lång) så de kan göra elektrisk kontakt. Fäst dessa nakna ändar till de två kontakterna av en amperemeter.
2.
Wave en permanent magnet nära kabeln. Amperemätaren Nålen flytta bakåt och framåt, ovanför och nedanför noll ampere. Orsaken är att magneten rör sig i en riktning, innebär det en EMF trycka Elektronerna i tråden på ett sätt. När magneten återgår i den andra riktningen, vänder EMF, driver elektronerna i andra riktningen.
3.
Ångra en av wirens kontakter. Lägg en annan tråd med avskalade ändarna på den kontakten. Anslut de två fria ändarna av kablarna till en spole stor nog att passa en företrädesvis stavformigt magnet inuti. En av armarna på en hästsko magnet skulle räcka.
4.
Flytta magnet in och ut ur spolen. Återigen kommer den amperemeter nålen flytta fram och tillbaka. Magneten yrkande simulerar en typ av växelström generator. I en sådan generator, skulle ett bränsle generera den mekaniska energin magneten, vilket skulle leda till elektrisk energi i kretsen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org