välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser mätningar regnmätaren

Postad av : Annika Hultén

En regnmätare används för att mäta hur mycket nederbörd har minskat. Jordbrukare och trädgårdsmästare vars grödor är beroende av en viss mängd vatten för att frodas använda en regnmätare för att beräkna hur mycket vatten att lägga till i jorden med sina slangar eller bevattningssystem. Meteorologer hålla reda på hur mycket regn har fallit som en del av uppgifter om vädret statistiken för en region. Denna information hjälper att förutsäga översvämningar och för att avgöra hur allvarlig en torka. Barn börjar ofta lära sig mer om väder instrument med en regnmätare eftersom det är så lätt att använda.
1.
Sätt en regnmätare i marken eller installera den på en stolpe. Det är som en mått som fyller med nederbörd när det regnar, sleets eller snöar.
2.
Observera att sidorna av regnmätaren är markerade som ett kök mätglaset med liten horisontella linjer. Vanligtvis mätaren rymmer fem inches av vätska. Varje tum är markerad. Mellan inches, andra horisontella linjer markerar halv inches och mindre delar av en tum.
3.
Läs rätt regnmätaren efter det slutar regna innan solen hinner orsaka något av vätskan avdunsta. Jämför den punkt där vätskan i regnmätaren uppfyller skalan på sidan av behållaren. Antalet varumärket där toppen av vätskan vidrör skala talar om hur mycket nederbörd föll.
4.
Skriv ner mätningen tillsammans med datum, tid och typ av nederbörd . Föra en logg av mätningarna av din regnmätare. Se om dina mått stämmer överens med vädret proffs. Se om du märker finns några mönster eller rekordstora mängder regn.

Tips och varningar


  • Om du har råd, kan du via kabel eller trådlöst digital självtömmande regn mätare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org