välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

identifiera en orm eller mask

Postad av : Annika Hultén

likheter mellan Ormar och maskar

Både ormar och maskar är djur som inte har några armar och ben . Många sorter av varje lever i de flesta delar av världen, i havet och på land. Medan organ de två typerna av djur liknar, är det ganska lätt att skilja dem åt. Ormar är reptiler med ben, tänder och skala medan maskar är ryggradslösa djur vars kroppar är uppbyggda av ett huvud och en mag-tarmkanalen.

Identifiera en orm

Det finns 2. 400 arter av ormar i olika storlekar, från sex inches till 30 fot. Två hundra sjuttio ormar är giftiga och av dessa bett från 25 arter kan vara dödliga för människor. Det bästa sättet att berätta att en lång del mindre djuret är en orm är att undersöka den för att se om den har en skalle att stödja ett huvud med ögon och mun med en tunga och tänder. Maskar inte har dessa ansiktsdrag.

Om kroppen är täckt av torra fjäll som kan vara antingen fast eller slät, är det en orm, inte en mask. Ormar har också kotorna löper längs ryggen, som par revbenen kontakt. Dessa ben skydda ormens inre organ: hjärta, lungor, lever, njurar, mage och tarmar

Identifiera En mask

Worms, å andra sidan inte har några ben, är ryggradslösa djur. . Det finns tusentals olika mask arter som kan organiseras i fyra grupper: Plattmaskar, spolmask, band maskar och segmenterade maskar, vilka är de mest sannolikt kan förväxlas för ormar. Daggmaskar, iglar och tangleworms är alla segmenterade maskar. Segmenten att daggmaskar är täckta med små styva indragbara piggar som är synliga under lupp.

Daggmaskar utsöndrar också ett slem som gör dem fuktiga vid beröring. Ormar känns torr vid beröring. Tangleworms bor på stranden och ser ut som gul-grön daggmaskar. Även färgen på dessa maskar kan påminna någon av en gemensam snok, saknar de vågen, ben och andra orm funktioner. Klart, de tillhör masken familjen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org