välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om ett solförmörkelse

Postad av : Jonathan Nyberg

En solförmörkelse uppstår när månen passerar mellan jorden och solen, som orsakar skuggan av månen falla på jorden. Vinkeln på månens bana är sådan att det händer sällan, men astronomer har kunnat kartlägga när solförmörkelser inträffar ner till den andra

Umbra och Penumbra

umbra är en term som beskriver den del av jorden där månens skugga helt skymmer solen. Den Penumbra är den del av den skugga som kan endast delvis skymma solen från någon på marken.

Totalt solförmörkelser

En total solförmörkelse är en där hela solskivan som blockeras av månen. Synen på en sådan händelse är begränsad till ett mycket smalt område där stigen i skugga faller över hela jorden.

Partiella solförmörkelser

En partiell solförmörkelse kan ses över ett mycket större område än en total solförmörkelse. Månen och solen är inte i den exakta positionen, så att en total solförmörkelse kan inträffa och endast en del av solen kommer att skymmas.

Corona

Under en total solförmörkelse, blir koronan av solen synlig. Koronan är den glödande yttre atmosfär av solen, ibland stora solstormar exploderar utanför stjärnans yta kan observeras under en total solförmörkelse

framtid solförmörkelser

Astronomer har solförmörkelser förutspått långt in i framtiden. . Stigar av dessa händelser bestäms så att forskarna kan gå till när en total solförmörkelse syns för att studera fenomenet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org