välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera en variabel frekvens AC till DC?

Postad av : Annika Hultén

Förklaring av AC vs DC

Elektricitet kan ses som förflyttning av elektroner. Som sådan kan den oftast beskrivas som antingen AC (växelström) eller DC (likström). Med likström rör sig elektronerna endast i en riktning (framåt) så den elektriska strömmen kommer alltid i samma riktning. Växelström innebär riktningar går i två riktningar-bakåt och framåt-vilket gör att elektrisk ström att ändra riktning. Växelström innebär också ett ständigt föränderligt elektrisk ström som kan beskrivas som en våg. Detta innebär att riktningen på den nuvarande och amplitud förändras.

Variable Frequency Drives

frekvensomformare finns system som har möjlighet att kontrollera vilken hastighet en AC-motor roterar. De är kunna göra detta genom att ändra frekvensen hos den elektriska ström som medföljer för att motorn (frekvensen är ett mått på hur snabbt växelströmmen slutför en hel cykel av sina vågrörelser). För att göra detta måste frekvensomriktare först konvertera inkommande växelström till likström, vilket den gör med hjälp av en likriktarbrygga. En likriktarbrygga består av minst fyra subenheter som heter dioder, som håller det nuvarande alltid går i en riktning (framåt). När den nuvarande försöker gå i omvänd, dioderna omdirigera det så att det fortfarande rör sig framåt, in i frekvensomriktare.

Andra aspekter av Variable Frequency Drives

Eftersom motorerna som är kopplade till variabel frekvens köra enheter på nätström, måste enheten kunna konvertera den redan konverterade likström till växelström. Den använder en speciell typ av krets, en så kallad växelriktare byta krets, för att byta den elektriska strömmen tillbaka till en modifierad alternerande vågform. Denna typ av krets brukar kunna styras externt genom att ändra inställningarna på kontrollpanelen, som sedan kommer att ändra den frekvens där omriktaren byta krets genererar vågor. Detta möjliggör kontroll över hastigheten på den bifogade elmotorn.

    
    Copyright © 2011 give2all.org