välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är strontium för?

Postad av : Valon Istrefi

Strontium är en alkaliska jordartsmetaller som visas med antingen en gulaktig eller silver-vit färg. Elementet är mycket reaktiv till ett antal kemikalier, vilket gör det idealiskt för en mängd olika användningsområden. Strontium finns oftast hos Celestine och strontianit. Elementet finns också som en biprodukt av radioaktivt nedfall till följd av en atom blast eller kärnavfall

Funktion

Det mest framstående användning av strontium är i en aluminiumlegering kan användas med katodstrålerör att skydda människor från X-ray utsläppen i traditionell färg-tv.

Betydelse

Strontium används kraftigt i medicinsk utrustning. Det är en strömkälla för radioisotoper termoelektriska generatorer (RTG). Den kan också användas i strålning cancerbehandling. Detta är vanligtvis samlas in från kärnavfall.

Funktioner

En tålig magnesiumlegering kallad AJ62 som använder strontium används för att konstruera en mängd av motorer. Detta var första genomförs av BMW och är tåligare än de flesta metaller.

Överväganden

En mängd olika forskare från hela 1960 och 1970 används strontium att bestämma flödet av sediment i åar och små vattendrag. De fann att strontium införs för att vatten kunde spåras till dess eventuella plats.

Potentiella

Strontium också fungerar ungefär som kalcium i kroppen. Enligt American Cancer Society, har det visat sig att främja återväxten av mänskliga ben vävnader.

    
    Copyright © 2011 give2all.org