välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är atomär bindning?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Atomic bindning är kemisk bindning. Kemisk bindning är den fysiska process som är ansvarig för samspelet mellan atomer och molekyler. Obligationer variera. Det finns kovalenta, joniska, väte, Metallic, liksom många andra typer av obligationer, och alla har en fungerande anslutning i alla levande ting. Det finns två olika typer av atomära obligationer: primära och sekundära. Den primära obligationer producera kemiska bindningar som håller atomerna samman

Du behöver:.
Compass

Typer av Atomic Obligationer

Atomic obligationer har två typer av obligationer. Primär-och sekundär obligationer. Den primära obligationerna har tre typer av obligationer: metalliska, kovalenta och joniska. Den sekundära obligationer även underavdelningar av obligationer, och anses vara den svagare elementen.

Metallic Bond

Metallic obligationer är en metall och dela yttre obligationer med atomer i en solid. Varje atom avger en positiv laddning genom att kasta sina yttre elektroner, och de negativt avgifter elektronerna håller metallatomer tillsammans.

Ionic Bond

Atomer är fyllda med ett yttre skal av elektroner. Elektron skal fylls genom att överföra elektroner från en atom till en annan. Givare atomer kommer att få en positiv laddning, och acceptanter kommer att ha en negativ laddning. De kommer att attrahera varandra genom att vara positiva och negativa, och bindning kommer då uppstår.

Covalent Obligationer

Atomer vill dela sina elektroner och detta orsakar deras yttertyg att vara komplett. En kovalent bindning är producerad av utbyte av atomer och elektroner. Detta ger en stark kovalent bindning.

Sekundär Obligationer

Sekundär obligationer är betydligt svagare än primär obligationer i att de ofta producerar svaga länkar och skapa deformationer i obligationen. Sekundär obligationer innehåller väte och van der Waals-obligationer.

Vätebindningar

En vanlig obligation är ett vätebindning. De är vanligast i kovalent bundna molekyler som innehåller väte. Vätebindningar dela mellan kovalenta och syresatt atomer. Detta leder till mycket små elektriska laddningar runt vätebindning, och negativa laddningar runt syresatt obligationerna.

Van der Waals Obligationer

van der Waals-bindningar är de svagaste obligationen, men är otroligt viktiga gaser, som kyls i låga temperaturer. Dessa obligationer är skapade av små avgifter av positiva och negativa elektron som producerar en svag obligation. Van der Waals-obligationer är överväldigade av termisk energi, vilket får dem att fungera.

    
    Copyright © 2011 give2all.org