välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en brand utan en kemisk brand förrätt

Postad av : P-O Lennartsson

Bygga en brand utan en kemisk brand förrätt är bra för miljön. Det är också en grundläggande färdighet som behövs för överlevnad i vildmarken. Lär dig att bygga en brand naturligt med olika metoder

Du behöver:.
Trä-och fnöske
Flint och stål.
Sträng (om du använder Bow-Drill-metoden).


1.
Hitta en öppen yta att bygga en brand pit. Använda stora stenar för att omringa gropen och innehåller elden.
2.
Samla naturliga bränsle för elden. Få fnöske (små pinnar, torra löv och gräs), tändved (större pinnar) och loggar för att hålla elden igång. Stockpile tillräckligt med bränsle för att hålla din elden tänds.
3.
Använd en skarp flinta och stål att starta en brand. Ha en bädd av torra pinnar till ditt förfogande. Slå flinta på stål med en hård, snabb rörelse vinklade uppåt. När du har gnista ett snabbt lägga till den i veden och lufta det med luft. När gnistan fångster och det börjar brinna, lägga större pinnar att bygga en brand.
4.
Prova "Bow-Drill Method" för brand startar, som godkändes av Boy Scouts of America . Detta sätt att starta en brand naturligt är baserat på friktion av trä mot trä. Få fyra bitar av trä: en båge, uttag, brand ombord och borra. Gör en båge av böjbar trä som är tunn och lätt och sedan lägga ett snöre. Branden Styrelsen bör vara plan mjukt trä. Använd en rak bit av starka, hårt trä för borren. För att göra uttaget använda en platt träbit med en fördjupning av borr.
5.
Skapa en "V-formade skåran i branden ombord. Placera borren i skåran, eftersom det kommer att fånga damm som skapas av friktionen. Denna damm är vad som kommer tända och starta brand. Ta bågen och linda snöre runt borra en gång, vilket kommer att vara en punkt av friktion. Placera kontakten på toppen av övning för att hålla borren på plats.
6.
Sätt din dominanta hand på fören och den andra handen på sockeln. Använda raska tag, flytta bågen fram och tillbaka tills glöden antändas. Bygg en brand genom att ta glöd och placera dem i torr fnöske.

Tips och varningar


  • alltid beredd på att släcka elden om det blir av din kontroll. Har en leverans av vatten eller en brandsläckare till hands.
  • Kindling som är fuktig eller för gröna kommer inte att bränna bra.
    Previous:hur man skapar ett kök kemi som
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org