välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av alternativa energikällor

Postad av : Charlotte Wannberg

Alternativ energi är någon form av energi som härrör från medel som inte innehåller fossila bränslen eller kärnkraft. Klimatförändringarna är den primära drivkraft i utformningen av olika former av teknik. Forskare, myndigheter och industrin är dock i oenighet om vilken form är den mest effektiva i att utnyttja nya källor till makt. Alla dessa energier, men lita på att skapa en effektivare elnät för att överföra el

Betydelse

Med den amerikanska Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) rapporterar att koldioxidutsläpp på de högsta nivåerna i 650. 000 år, regeringar och det privata näringslivet inlett en betoning på genomföra alternativa former av energiproduktion. Dessutom, med knuff från många regeringar för att bli energi oberoende, är nya val övervägs. Alternativen för länder varierar från noll koldioxidutsläpp alternativ som sol-, vind-och vattenkraft. Nya bränslen och drivmedel teknik, inklusive biobränslen och ren kolteknik också se stora investeringar, särskilt i form av statliga subventioner. Geotermisk energi också har tagits tillvara för att möta det 21-talets elektriska behov.

Typer

Varje typer av alternativ energiförsörjning världens regeringar och samhällen med alternativ på hur man på bästa sätt tillgodose sina energibehov.
Wind makt använder vindkraftverk för att omvandla vindenergi till en användbar form av elektricitet. Enligt World Energy Council, vindkraft svarar för cirka en procent av världens elförbrukning. Men det är som används mycket i Danmark, Spanien och Tyskland.
Solenergi tas tillvara från solens ljus och värme. Hjälp av värme motorer och solceller, människor använda denna energi främst för uppvärmning och kylning.
Biobränslen kommer från biologiskt material som nyligen har dött. Dess huvudsakliga källan kommer från fotosyntetiska växter, såsom majs eller Palm. Expanderar i bruk runt om i världen, biobränslen är en ersättning för fossila bränslen i många fordon samt uppvärmning av bostäder och matlagning.
Geotermisk makt är värmeenergi lagras i jorden. Geotermiska kraftverk sele underjordiska värme för att skapa elektricitet. World Energy Council rapporterade under 2008 att alternativa energikällor som drivs nästan 20 procent av Island och Filippinerna. Dock har den globala användningen uppgick till endast en procent.
Vattenkraften använder kraften från att flytta vatten, vågor i synnerhet för att generera el för mänsklig konsumtion. Vattenkraften har många kommersiella användningsområden såsom vattenkvarnar, textilier och sågverk. Stora kraftverk är byggda stränder att ge ström till städer.
Denna teknik använder sig av en metod för att bränna kol med begränsad miljöpåverkan. Eftersom kol är ett fossilt bränsle, ger sin konsumtion av koldioxidutsläpp som NOAA tror är orsaker klimatförändringar. Ren kolteknik använder en metod för att kemiskt tvätt kol och utnyttja ånga teknik och avskiljning av koldioxid för att förhindra större belopp svaveldioxid och koldioxid från att släppas.

Tidsplan

Den första geotermisk kraftproduktion byggdes 1904. Byggd på torr ånga fältet i Larderello, Italien, generatordriven fyra glödlampor. Efter denna framgång, var det första kraftverket färdigt 1911. Nya Zeeland byggde en fabrik i 1958, om inrättande av modern design för geotermisk energi.
Även experiment hade visat den potential av solenergi, var det inte förrän 1973 oljeembargot att regeringar runt om i världen började titta på den teknik som ett lönsamt alternativ energikälla. Den amerikanska etablerade Federal Photovoltaic bearbetningsprogram, medan Japan skapade Sunshine Program. Båda arbetade på insatser för att utnyttja solens kraft för dagligt bruk. På 1990-talet fortsatte utvecklingen och i början av 21: a århundradet, var solpaneler installeras på tak till många företag, i hemmen och på offentliga byggnader.
Vattenkraften har funnits i århundraden som ett sätt att flytta redskap och mala säd och andra livsmedel. Den moderna vattenkraftverk började byggas i början av 1900 och står för att vara den mest hållbara alternativa kraftverk.
Biodrivmedel utvecklades först under andra världskriget av tyskarna i ett försök att hitta alternativ till oljeförbrukning. Under 1990-talet började många regeringar att subventionera skapandet av flexifuel-bilar som kan köras på biobränsle. Den produktion och användning av dessa flex-fuel bilar, liksom andra fordon, skapat en marknad för detta alternativ.
Som vattenkraft, var vindkraft används i livsmedelsproduktion samt maskiner och fartyg som seglar. Under 1980-talet var stora vindkraftverk placeras i områden i världen där blåsiga förhållanden skulle producera stora mängder el. Enligt World Energy Council, fortsätter vindkraft att växa i en snabbare takt än andra alternativa energikällor.
Med 25,5 procent av världens makt som genereras från kol, en stor tillverkare av koldioxidutsläppen, företag i slutet av 20th century drivit på för renare sätt att bränna fossila bränslen. I ett försök att avsluta surt regn och behålla sin marknadsandel, utvecklades kolindustrin sätt att rengöra mineraler i kol före förbränning. Tekniken började genomföras i början av 21-talet.

Överväganden

Enligt FN: s mellanstatliga panel om klimatförändringar, för att en energiresurs som betraktas som "alternativ", det måste inte vara en traditionell konsumtion metod för fossila bränslen eller härledas från kärnkraft. Även sol, vind, vattenkraft och geotermisk befogenheter all användning naturligt förekommande fenomen att härleda el, andra former inte. Biobränslen och ren kolteknik måste vara odlade eller brytas och sedan bearbetats för att fungera. Skillnaden mellan förra och det senare är att den naturligt förekommande kraftkällor inte släppa kol i att skapa makt, medan den senare gör.

Funktioner

Alla dessa typer av alternativ energi är anslutna. I huvudsak var och en av dem utnyttjar makt ursprungligen från solen. Solkraft är direkt in från dagens verksamhet från solen, medan geotermisk utnyttjar solvärmen som har samlats i jorden i tusentals år. Solens värmestrålning är den främsta skaparen av atmosfärisk konvektion, den process som skapar vind. Detta är också ytterst ansvarig för vågorna i havet. Biobränslen kommer från organiskt liv nyligen avliden som växte från fotosyntetiska åtgärder som samlar solens ljus. Rent kol är komprimerad organiskt liv länge döda det också, drog sin existens från solen. På detta sätt alla alternativa energikällor har sitt ursprung har sina rötter i förekomsten av solen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org