välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad innebär direkt proportionell i kemi?

Postad av : Jeanette Morales

Proportionalitet är ett matematiskt begrepp som funktioner i varje kemisk formel. Molekyler av vatten, koldioxid och salt, till exempel, alltid följer samma direkt proportionell kemiska formler. College kemi professorer starta sina första klasser genom att först se till att deras elever vet hur man använder proportionell resonemang eftersom det har visat sig vara nyckeln till deras slutliga framgång i klasserna

Du behöver:. .
Anständigt syn
en plats där både Turkiet gamar och örnar kan upptäckas (tillsammans vattenvägar i de flesta av USA).
vänner att imponera med din nya kunskap (valfritt, men lägger till det roliga).

Definition

i matte, två saker är proportionella när de avser med varandra i ett fast förhållande. I kemi, formlerna för molekyler är alltid proportionella. Till exempel är formeln för en molekyl vatten två atomer av väte för varje atom syre. Väte och syre kommer alltid att förekomma i denna relation om ämnet är vatten.

Betydelse

Denna relation mellan väte och syre är direkt proportionell eftersom när det finns två molekyler av vatten, till exempel det totala antalet både väte och syreatomer kommer att öka. Det blir fyra väten och två oxygens. Väte-och syreatomer i vattnet rör i en 2:1 proportion.

Identifiering

Ett annat exempel på direkt proportionalitet i kemi är Boyles lag av gaser. Om temperaturen på ett visst belopp, eller volym, gas ökar, ökar trycket också. Omvänt kommer temperaturen sjunker om trycket sjunker och vice versa. Eftersom gaser är kända för att bete sig enligt denna lag, kan forskare och ingenjörer göra förutsägelser som informerar konstruktion av tankar, maskiner, kolvar och ventiler som används för att lagra, transportera eller gaser beteende.

Överväganden

En motsatt proportionell relation kan också förekomma. När båda faktorer förändras i förhållande till varandra men förändringen inte sker i samma riktning, de sägs vara omvänt relaterade. Om en faktor ökar, omvänt proportionell faktor minskar till en förutsägbar takt.

Expert Insight

Forskning som utfördes av Barbara L. Gonzolez, Ramesh D. Arasasingham, och Patrick A. Wegner vid Fullerton University upptäckt att en college kemi studentens förmåga att förstå och använda proportionellt resonemang avgör om han kommer att kunna lyckas i kemi klasser. De studerade kemi studenter vid flera högskolor och gymnasier. , Sedan lade fram rekommendationer om hur lärare i Inledande kemi kurser kan bäst hjälpa sina elever att bli införas proportionell resonemang.

    Previous:nothing
    Next:om valfångst i Antarktis
    
    Copyright © 2011 give2all.org