välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solcellsdriven ugn för barn

Postad av : Magnus Ekblad

Bygga en sol ugnen är ett bra sätt att lära barn om solenergin. Denna arbetsgrupp solugn är billigt att göra. Barn kan hjälpa till att bygga denna sol ugn, men en vuxen bör närvara eftersom projektet kräver användning av en kniv och solugn inte bli varm. Titta på ditt barns ansikte lyser upp när de ser sin mat tillagas genom kraften av solen

Du behöver:.
Pizza boxUtility knifeAluminum foilPlastic wrap


1
<. . br> Klipp ett fyrkantigt hål i toppen av en stor pizza låda med en brukskniv. En pizza rutan för de stora pizzor kommer att ge dig gott om utrymme att laga mat i din sol ugnen. Hålet ska vara nästan, men inte riktigt lika stor som toppen av pizzakartongen. Lämna två inches längs sidorna på toppen av pizzakartongen.
2.
Klär insidan botten av pizza box med aluminiumfolie. Den aluminiumfolie är den viktigaste delen av solens ugnen. Det kommer att locka solens värme och tillaga maten.
3.
Öppna locket till pizzakartongen och placera maten på toppen av aluminiumfolie. Av säkerhetsskäl väljer ett livsmedel som inte är rå, som en het hund. Stäng locket pizzakartongen.
4.
Täck toppen av pizza box med plastfolie. Den plastfolie kommer att hålla solens värme inne i sol ugnen.
5.
Ställ sol pizzakartongen, sol ugn, utomhus på en solig område. Välj ett varmt område som blir full sol. Den aluminiumfolie kommer att locka solen och tillaga maten.
6.
Titta på mat tillagas genom plasten wrap fönstret längst upp av solens ugnen. Matlagning hastighet beror på hur varmt det är ute och intensiteten i solen. Så småningom kommer du att se en korv eller andra livsmedel som börjar fräsa.
7.
Ta bort maten från solens ugnen. Var försiktig sol ugnen, speciellt aluminiumfolie, blir het.

    Previous:nothing
    Next:bygga en anka båt
    
    Copyright © 2011 give2all.org