välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man diskuterar M-teori som en fysiker

Postad av : Valon Istrefi

Alla vill framstå som smartare än de egentligen är, och det finns inget bättre sätt att imponera på någon än genom att diskutera mycket komplicerade M-teori inom modern fysik. Droppa några meningar om detta potentiellt revolutionerande och mycket kontroversiell teori till ditt nästa konversation garanterat får dig att låta som ett geni
1.
Berätta att M-teori är en förlängning av supersträngteorin, som säger att partiklarna är verkligen endimensionella vibrerande strängar i stället för noll- dimensionella punkter. Observera att supersträngteorin utvecklats i syfte att förena de problem som, med noll dimensionell poäng, är den grundläggande teorin för allmän relativitet oförenlig med kvantmekaniken och standardmodellen. Var noga med att påminna lyssnaren att Standardmodellen är bristfällig, eftersom den inte innehåller en beskrivning av gravitationen.
2.
Påminn lyssnaren att Edward Witten föreslog hans M-teori under 1995, Och så började andra Superstring revolutionen. Beröm Witten för att ha förstånd att föreslå en teori som inte bara förenar fem separata supersträngar teorier, men omfattar även de 11 dimensionella super allvar teori. Du kanske vill att flämta uppskattande i denna stund.
3.
Frown som du beskriver kontroversen kring M-teori. Förespråkare har anklagats för overselling dess fördelar och samtidigt minimera dess svagheter. Attack dessa kritiker av M-teori som säger att teorin är ofullständig och saknar prognosförmåga. Indignerat påminna publiken om att just är M-teori inte fullt utvecklade. I själva verket tala om för din lyssnaren att M-teorin är så revolutionerande att det krävs ett helt nytt matematiskt språk att slutföra sin formulering.

tips och varningar


Kom ihåg
  • att vinka med armarna mycket när du talar. Försök att göra dig bli röd i ansiktet och svetten (om möjligt) för att öka trovärdigheten av dina prestationer.
  • Denna artikel är inte tänkt att ge innehåll för situationer där du faktiskt behöver veta vad du talar om .
  • Om slump cocktailparty följeslagare du väljer att testa dina kunskaper med råkar vara professor i fysik som spill sin drink i hans upphetsning vid ämnet, springa iväg-snabbt.
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org