välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad hjärnfunktioner görs av vänster occipital hjärnan?

Postad av : Magnus Ekblad

Höger och vänster skallbenet lober är uppdelningar av storhjärnan, den största anatomiska delen av den mänskliga hjärnan. Det är indelad i fyra uppsättningar av loberna med ett femte loben djupt inne i hjärnan. Den styr den högsta funktioner i centrala nervsystemet inklusive perceptuella medvetenhet, medvetande, tänkande, språk och minne. Den occipitala loberna, innehåller visuella cortex, är den minsta av hjärnans uppsättning med fyra true lober. De är placerade på baksidan av huvudet, enligt occipitala skallbenet.

Sensoriska hjärnfunktion

Hjärnans största, viktigaste delen, storhjärnan, omfattas av hjärnbarken, ett tunt lager av neurala fråga som är evolutionärt nyaste utvecklingen av brain. To spara utrymme är cortex tätt viks och packas in i ramarna för de kraniet. Den sensoriska områden av hjärnbarken får elektrokemisk stimuli från sinnesorganen, som skickas till kortikala områden som skall bearbetas. Den optiska nerver förmedla information till occipitala loberna där hjärnans syncentrum omvandlar impulserna till en visuell karta tillåter oss att tolka och navigera genom vår värld.

Occiptial Lobe Funktion

skallbenet lober är hjärnans primära området för bearbetning visuella perception, inklusive form, rörelse och färg erkännande. Den lober och hjärnhalvorna svara på och kontrollera den motsatta sidan av kroppen: Den vänstra nackloben emot och bearbetar stimuli från höger öga, och vice versa. De occipital loberna har föreningen områden som hjälper oss att organisera och känna igen bildspråket.

Brain ömsesidiga beroendet

komplexa mentala funktioner kräver ett samordnat samarbete på många olika områden i hjärnan. Vissa delar av hjärnan utför många olika uppgifter. Ingen enskild del av hjärnan står ensam. Hjärnan är en beroende av varandra ett system som endast fungerar när alla dess delar fungerar tillsammans. Medan occipitala lober är hjärnans viktigaste syncentrum, de behöver input och kommunikation från alla andra loberna att göra visuella känsla av vår yttre värld.

    Previous:nothing
    Next:olika typer av jordbävningen chocker
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org