välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturliga livsmiljöer för lax

Postad av : Magnus Ekblad

Det finns en mängd lax arter som finns i USA och Kanada Pacific Northwest. Under hela laxen liv, kommer de olika arterna lever i både salt-och sötvatten livsmiljöer för olika löptider. De viktigaste livsmiljön förändringar inträffar under lek och mognad, och på döden. All lax lucka, leker och dör i sötvatten, och migrera till saltvatten att mogna och para

Sockeye Lax

Sockeye lax leker i sjöar och vattendrag, de kläcks mellan januari och mars. Den nykläckta lax ("yngel") tillbringa en eller två (och upp till fyra) år förfaller i sötvattensjöar, livnär sig på insekter och små djur liv. Fisken flyttas från att leva i det grunda strandområdet till djupare vatten. Laxen vandrar till havet efter att ha nått fysisk mognad. Än en gång stannar de inledningsvis nära stranden, men så småningom flytta till djupt oceaniska vatten. Sockeye lax tillbringar två till tre år som lever i havet innan de återvänder till sin gamla sötvatten livsmiljö för att lägga ägg.

Hundlax

hundlax leker i floder längs kusten. Leken livsmiljö hundlax är ett grunt, kallt och klart vattendraget med grusbotten. Nyligen lekte hundlax kvar i gruset under två till tre månader innan den vandrar via floden till havet. Fisken lever i flodmynningar innan den vandrar till havet under senhösten och tidig vinter. När når havet livsmiljö kommer hundlax kvar i två till fem år. De lever långt ifrån kusten, som lever i djuphavet.

Kungslax

Chinook lax leker mellan juli och september, i klara, grund, strömmar kall med starka strömmar. De tillbringar första år i livet som lever i ån och de tillhörande pooler, oftast spenderar mest tid längs stranden. Fysiskt mogen vuxen Chinook lax flytta till djupare, högre hastighet sötvatten. Chinooks rör sig långsamt från sötvatten ström till havet, där de slutligen bebor ocean vatten långt ute till havs. Fisken stannar i oceaniska miljön i tre till fem år innan de återvänder till sötvatten lekplatsen.

Pink Salmon

Rosa lax leka mellan juni och september. Den första livsmiljö Pink lax bebor är ett grunt, kallt sötvatten ström. I april eller maj, den unge Pink lax vandrar genast till havet. När fisken når havet, kommer de lever vanligtvis bäckar saltvatten tidvattnet för fyra till sex månader innan den vandrar längre ut i havet. Till skillnad från andra lax, Pink lax-under hela sin oceaniska liv-fortfarande nära strandlinjen. Efter 18 månader i havet miljön, Pink lax påbörja återresan att lägga och befrukta ägg på samma plats för deras lek.

Coho Salmon

Coho lax leka under vårvintern, nästan uteslutande i sötvatten strömmar. Strömmarna måste vara smala och grunda och har grus sediment. Till skillnad från andra arter av lax, Coho lax föredrar källor grundvatten vatten. Det första året av Coho liv tillbringas i bäcken. Även mogna, bäckar fisken kommer att gå från lugn till mer aggressiv, snabbrörliga vattnet. Fysiskt mogen Coho kommer att migrera till havet, där de kommer att spendera två till tre år innan han återvände till platsen för deras lek. Vissa Coho flytta långt ute till havs i mycket djupa oceanernas vatten, medan andra finns kvar längs den långgrunda stranden.

    Previous:nothing
    Next:stål vs galvaniserat stål styrka
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org