välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är medicinsk teknik?

Postad av : Ulf Friberg

Studiet av medicinsk teknik är den moderna forskning och utveckling av nya koncept och tekniker för att bättre hjälpa det medicinska området med de växande behoven av patienter. Dess olika metoder täcker ett brett spektrum av discipliner, utmanande dess innovatörer att besitta kunskaper i både medicin och teknik. Förordningar finns för att styra den fortsatta utbyggnaden av området

Funktion

Medicinsk teknik är ett mångsidigt fält med fokus på att skapa. , till genomförande, och användning av flera anordningar gynna den medicinska industrin. Dessa enheter omfattar i allmänhet år av planering, design och uppfinningar innan allt vanligare på sjukhus eller laboratorier. Biomedicinska tekniker arbetar på många kapacitet med anknytning till de enheter som byggs, oavsett om det uppfinningen del eller utnyttjande av instrumentet portion.

Typer

Clinical Engineering är genomförandet av nya undersökningar eller studier för användning i medicinska området, särskilt på sjukhus. En ingenjör har det övergripande ansvaret för en säker och steril användning av ett objekt, vilket gör att den är rätt kalibrerad och tekniken följs på lämpligt sätt.

Medical Device Engineering är att skapa nya maskiner för att förbättra tjänster eller förfaranden inom det medicinska området. Exempel på dessa inkluderar pacemakers, konstgjorda lemmar, cochleaimplantat eller korrigerande linser. En ingenjör uppgift är att förbättra egenskaperna hos dessa enheter för efterföljande generationer.

Medicinsk bildbehandling teknik förbättrar möjligheten för medicinska fältet till forskning och undersöka problem genom olika enheter anpassade för att analysera en patient. Det kan handla röntgen, CT och MR-undersökningar, ultraljudsutrustning, eller elektronmikroskopi.

Vävnadsteknik är den senaste formen av medicinsk teknik, och avser den ansträngning av forskare för att skapa och tillverka konstgjorda vävnader och organ för användning hos människor. Vissa tidiga framgångar har gjorts, inbegripet arbetsvillkor blåsor som kan odlas och sedan transplanteras till människor.

Funktioner

I USA har Food and Drug Administration kontroll över vilka material och produkter blir utnyttjade i den medicinska inställning. Det finns strikta riktlinjer att en biomedicinsk ingenjör måste följa för att en produkt ska bli lagliga. Däremot flesta europeiska byråer möjliggöra omedelbar användning av ny forskning, så att läkare och designers för att avgöra om en produkt eller utveckling är motiverad. Dessa tillsynsmyndigheter ta itu mer med korrekt användning av utrustning eller forskning än den infördes.

Överväganden

Eftersom medicinsk teknik är en kombination av fysiska och tekniska vetenskaper, måste en ingenjör vara en mycket skicklig, individuellt med år av utbildning. Avancerad grader är nödvändiga för en korrekt forskning av ett ämne, vilket gör området ett av de mest utmanande i modern vetenskap. Antalet biomedicinska tekniker verksamma i USA är lägre än vad som behövs på grund av de strikta riktlinjer från FDA och det tvärvetenskapliga principer på området.

Historia

Många framstående läkare och vetenskapsmän är ansvariga för skapandet av biomedicinska teknik och framsteg om dess betydelse. Yuan-Chung Fung anses allmänt vara grundare av disciplin, och har skrivit flera böcker om begreppet biomekanik. Robert Langer pionjärer metoder drug delivery och skapade grunden för tissue engineering på hans biomedicinsk teknik labb. Leslie Geddess är kanske den mest framgångsrika ingenjören ha fått National Medal of Technology 2006 från president Bush. Geddess utvecklat teknik för bränna behandlingar, miniatyr defibrillatorer, blod övervakar tryck för spädbarn och nya koncept för ligament reparation. Dessutom har filantropen Alfred Mann bidragit med över 700 miljoner dollar i forskning och utveckling inom området, växande studien från en liten nisch för att ett stort fokus på industrin.

    Previous:medicinsk robotik
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org