välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djurliv rättsmedicinsk verksamhet

Postad av : Magnus Ekblad

yrkesmänniskor som arbetar i det vilda kriminalteknik fältet är ansvariga för att utreda fall som omfattar brott mot fisk och djurliv. Dessa brott kan innehålla tjuvjakt och dödar utrotningshotade arter. På sätt och vis är det arbete som djurlivet kriminaltekniska utredare utföra liknande kriminaltekniker som arbetar med mänskliga offer. I båda typer av utredningar som bevis samlas in, dokumenteras, analyseras och förklaras för en jury.

Jobba på brottsplatser

Precis brottsplatsen utredarna som jobbar med fall som involverar mänskliga offer, de som arbetar i djurliv kriminalteknisk fältbesök kulisserna på brott som har begåtts mot djur. Det arbete som dessa yrkesmän utföra inkluderar att hitta, dokumentera, samla in och säkra bevis för att de hittar på dessa scener.

Undersöker bevis

Efter att bevisningen har samlats in från en brottsplats, rättsmedicin djurlivet yrkesverksamma undersöka den för att avgöra hur brottet begicks --- eller ens om ett brott har begåtts. I vissa fall är ett djur dör inte ett brott alls men var en del av naturens gång när dödsfallet orsakats av ett annat djur. Om dödsorsaken är fast besluten att vara resultatet av något annat än naturen som kör sitt lopp, är bevis granskas närmare för att få mer detaljer om brottet.

Kriminaltekniker som arbetar med brott mot fisk och djurliv undersöka tre olika typer av bevis: biologiska, fysikaliska och kemiska. Biologisk bevis är något som en gång var en del av ett djur eller fisk, såsom päls, ben, tänder, fenor eller klor. Fysiska bevis som tas från en vilt forensics brottsplats är ungefär som de fysiska bevis i brott mot människor, såsom fotspår, fibrer eller toolmarks. Den kemiska bevis som finns vid dessa brottsplatser innehåller gifter, droger eller skott återstod.

Identifiera Djurslag

Wildlife kriminaltekniker måste bestämma vad djurart har utsatts för ett brott. Detta kan göras genom att dissekera kroppen av djuret eller leda en biokemisk analys. Dessutom djurarter bestäms genom att bedriva en morfologisk studie, som analyserar bevis inklusive ben, ben, svans, hår och fjädrar. Detta görs genom att jämföra de bevis som hittades på brottsplatsen till prover som förvaras i laboratoriet eller publicerade referensmaterial.

Rapportering av iakttagelser

I likhet med andra kriminaltekniker, är proffs på djurlivet kriminalteknik område som kallas att vittna om sina rön i domstol. De måste ha god kommunikationsförmåga för att förklara sitt arbete för lekmän. Dessutom är de bundna av sina yrkesetiska att vara opartisk när de arbetar på fall.

    Previous:nothing
    Next:vad är rättsmedicinsk undersökning?
    
    Copyright © 2011 give2all.org