välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fytokemiska analys av medicinalväxter

Postad av : Stefan Svensson

Ingen vet exakt hur många olika medicinalväxter används på världen idag, men vi vet att medicinalväxter är oerhört viktiga i både traditionella och västerländsk medicin. Etnobotanik, studiet av traditionella växt användning, är ett område av växande intresse för forskare och läkemedelsföretag som vill utveckla ny och mer effektiva läkemedel.

Analysera fytokemikalier i medicinalväxter ger forskare med insikt i hur effektiva anläggningar i medicinskt syfte, och förstå hur och varför de är effektiva kan leda till utveckling av nya läkemedel.

Historia

Människor har använt medicinalväxter under hela mänsklighetens historia, och långt innan goda resultat hölls på anläggningen används. Det finns belägg för att människor har använt medicinalväxter inte bara i århundraden, men i tusentals år.

Ötzi det "Ice-man", en 5000-årig man hittades konserverad i retirerande glaciärer i Europa, bar på en påse med svamp som har fytokemikalier kända för att bekämpa inälvsparasiter, och analysen visade Ötzi hade visserligen tarmparasiter när han dog av skador. Texter från forntida Indien och Kina också innehålla beskrivningar av oräkneliga växt-framställda läkemedel.

Typer

fytokemiska analys av medicinalväxter har visat att många föreningar i växter som traditionellt används för medicinska ändamål har kemiska egenskaper effektivt vid behandling av sjukdom. I boken, "Modern Phytomedicine: Turning Läkeväxter till läkemedel," Författarna konstaterar att fytokemikalier utvinns ur medicinalväxter ingår alkaloider, tanniner, flavonoider, steroler och många andra kemikalier. Tanniner, flavonoider och alkaloider är kemikalier som är kända för att ha anti-bakteriella egenskaper.

Funktioner

I januari 5, 2009 frågan om "afrikansk tidning bioteknik," forskare rapporterar att medicinalväxt Lasienthera africanum, som är ett läkemedel som använts för att bekämpa bakterieinfektioner, faktiskt innehåller antibakteriella fytokemikalier som var effektiva i laboratorium mot bakterien E. coli, Sal. typhi och K. pneumoniae.

Funktion

Mer än en fjärdedel av alla läkemedel som för närvarande används i Förenta staterna härrör från fytokemikalier i regnskogen växtarter. Sjuttio procent av växter som identifierats av National Cancer Institute ha anti-cancer egenskaper kommer från världens regnskogar, men bara en bråkdel av regnskog växter har ännu inte analyseras kemiskt.

Betydelse

Enligt i juni 2006 frågan av "Piribo," det finns cirka 200. 000 kända högre ordning växter, men bara 5-15 procent av dessa anläggningar har analyserats för sina fytokemiska bioaktiva egenskaper. Den globala marknaden för vegetabiliska droger var värd $ 18 miljarder 2005, och analytiker förväntar denna siffra att fortsätta att växa.

    Previous:nothing
    Next:Information om rättsmedicin
    
    Copyright © 2011 give2all.org