välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser ett mineral diagram

Postad av : Stefan Svensson

Om du har en mineralsamling, kommer du troligtvis att läsa mineral diagrammet som en del av din hobby. Mineral Diagrammet visar särskilda egenskaper för varje typ av mineral, och du kan använda den för att hjälpa till att identifiera delarna i din samling

Du behöver:.
Streak plattor
. Moh's skala av hårdhet.
Ögonskydd.
Mineral diagram.
Geolog hammare.
Mineraler.

Läs en Mineral diagram


1.
Notera mineral namn. Dess kemiska formel eller representation av element visas bredvid namnet.
2.
Kontrollera färgen kolumnen. Mineraler finns i ett nästan obegränsat utbud av färger som vitt, blått, rött, ljusgrått, rosa, grönt eller gult.
3.
Titta på mineral's streak. Den Minerals strimma visas som en pulveriseras färg uppnås genom att gnugga den förlaga över en strimma plattan. Streak Plattorna är oglaserade, keramik eller porslin plattor som används för mineral identifiering.
4.
Leta mineral hårdhet. Moh hårdhet skala funktioner mellan 1 för lösa mineraler (som talk) till 10 för hårda mineral (som diamant).
5.
Läs varje mineral är inspelad brott mönster. Vissa mineraler fraktur, medan andra bildar en klyvning.
6.
Hitta den sista kategorin, mineral användning och syfte. Till exempel är topas används för smycken, är talk används till pappers-och pulverprodukter och kalcit används i cement eller annat byggmaterial.

Identifiera Minerals Använda diagram


1.

Notera mineral färg. Varje mineral har en speciell färg eller grupp av färger som det tillhör. Till exempel är malakit alltid grön, men kvarts kan visas i en rad av toner från rökiga till ros.
2.
Genomför en strimma test. Färgen på strimma förblir alltid detsamma, även om det är från ett mineral som kan förekomma i olika färger. Alla typer av kvarts innehålla en vit strimma.
3.
Registrera mineral hårdhet med hjälp av Moh's skala för hårdhet. Scratch ett okänt prov med kända mineraltillgångar prov (vars hårdhet visas på Moh's skala). Mineralet kommer antingen repa eller repas, vilket kommer att leda till dess hårdhet.
4.
Break the mineral med hjälp av en geolog hammare. Det kommer antingen bilda en klyvning, som visas som en clean break längs plan av svaghet eller frakturer, som är ojämna och ojämna bitar.

Tips och varningar


  • Om du inte har tillgång till Moh's skala kan du använda vanligt husgeråd som en nagel (2,5 hårdhet), ett öre (3,5), glas (5,5), ett stål kniv (6,5) och en smärgelduk (8,5).
  • andra egenskaper än vad som visas på mineral diagrammet kan avslöja en mineral identitet. Du kan även mäta densitet, kristallisation, öppenhet och lyster.
  • Använd skyddsglasögon vid att bryta mineraler med en hammare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org