välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

citron batteri experiment

Postad av : P-O Lennartsson

Lemon batterier, liksom alla batterier, är portabla kraftkällor som omvandlar kemisk energi till elektricitet. Mer specifikt, de är en mängd vått batteri, vilket betyder att de förlitar sig på en flytande elektrolyt (i detta fall, sura syra) att passera en avgift mellan två elektroder: en positiv och en negativ. Förutom att bygga din egen enkel, fungerande citron batteriet kan du utföra andra citron batteri experiment för ett forskningsprojekt som, eller bara på kul.

göra en enkel Citron batteri

För att göra din egen citron batteri behöver du en kniv, en penny, en galvaniserad (förzinkad) spik och en hel citron, enligt nuffy. net. Klipp en liten skåra (lite mindre än en tum bred) i ena sidan av citron och fastna i öre så att omfattas halvvägs. Tryck spiken i andra sidan av citron, se till att det inte kommer i kontakt med öre. Du har skapat en encellig våta batterier. För att testa det, måste du köra en koppartråd från batteriets pluspol (öre) och ytterligare en kabel från minuspol (nageln), och koppla dem både till en multimeter eller voltmeter.

Light Up En LED

Även om din encelliga citron batteri kommer att ge en detekterbar nuvarande (troligen knappt en volt), kommer det inte vara tillräckligt stark för att driva även de minsta av glödlampor, t. ex. lysdioder . Lysdioder, eller lysdioder, kommer i små lökar av alla färger och är normalt i drift på cirka 2 volt. För att tända en av dessa lampor, säger nuffy. net du kommer att behöva bygga en citron krets. Du kan åstadkomma detta genom att koppla samman fyra encelliga citron batterier använd delar av kopparledningar. Se till att alla anslutningar gå från pluspol till en negativ terminal, annars din krets kommer att blockeras. När dina fyra citron celler är anslutna, kommer du att bli stående med en utsatt positiva polen, som du ska ansluta med en kabel till den negativa kontakta en lysdiod och en utsatt negativa batteripolen, som du ska ansluta till lysdioder positiv kontakt. Om gjort rätt ska din LED tänds.

Syra och elektrisk ström

Med samma instruktioner för att konstruera en citron batteri (eller för att bygga en citron krets) kan du även testa effekten av batterier tillverkade av annan frukt. Ditt mål bör vara att fastställa vilken inverkan graden av surhet i olika frukter (eller grönsaker) har på batteriets prestanda. Välj frukter av olika syror, bland annat starkt sura frukter som kiwi och grapefrukt och mer basiskt eller alkaliskt uppstickare som päron, cantaloupemelon och avokado.

    
    Copyright © 2011 give2all.org