välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gemensamma Indiana lönn träd

Postad av : Jonathan Nyberg

Indiana har fem av de dussin arter av lönn träd infödda till USA växer inom sina gränser. De flesta av dessa lönnar är fina skuggande träd och människor ofta planterar dem som prydnadsväxter på sin egendom. Även om det kan vara svårt att tala om lönnarna i Indiana isär, subtila skillnader i sina blad, bark och höjd kan tillåta dig att berätta från varandra.

Boxelder

Boxelder växer till 75 meter, är en sammanfattning utveckla träd och kan växa på magra jordar som de i övergivna tomter. Trädet är fruktsam hela Indiana, och människor ofta anser att det är ett ogräs träd. Lådor, pallar och lådor kommer från veden till boxelder trädet.

Boxelder är Indiana enda lönn art som har sammansatta blad, med en 6-till 15-tums härrör innehåller från tre till sju multi-flikig flygblad som utgör varje enskilt blad. Liksom alla lönnar, producerar denna sort hängande bevingade frön som kallas Samaras som växer i klasar från blommorna kvinnliga träd.

Boxelder är en viktig träd som används för att kontrollera erosion, den ofta växer i naturen nära bäckar och floder. Boxelder träd går lätt sönder i starka vindar och stormar. Stammen är vanligtvis vridet, och boxelder ofta delar sig i flera stora grenar inte långt från sin bas.

Silver Maple

silver lönn är lång med en kort stam och sprida grenar. Denna mångfald av lönn är hemma i alla län i Indiana och växer så högt som 80 meter. Odling med andra hårda träslag arter är silver lönn finns i kärr och längs bäckar och floder och föredrar fuktig jord.

blad silver lönn är distinkta: De har fem djupa flikar, och färgen under är en silvervit, i motsats till det tråkiga gröna på ovansidan av bladet. Silver lönnar kommer att utveckla rött till grönt blommorna på våren innan bladen växa i, och deras Samaras fram senast i juni. Silvret lönn har grå bark som delas upp i långa remsor på äldre träd.

silver lönn växer i stora delar av östra USA, från nordväst Florida till New England och så långt västerut som Oklahoma.

Svart Maple

Black lönn växer hela Indiana förutom i den extrema södra delarna av staten. Svart lönn, som också kallas rock lönn eller Hard Maple för styrkan i dess trä, växer till höjder på 100 meter. Vissa exemplar kan leva så länge som 200 år, enligt MapleTrees. com.

Detta lönn är en av de arter av lönn träd som SAP att göra lönnsirap utvinns. Barken av ett svart lönn har djupa fåror och är mörkt grå till nästan svart. Svart lönn har tre-flikiga blad som är i 3: e till 6-tums sortiment. Bladen har en tendens att böja sig ner längs sidorna, och bladen har gula vener och hårig undersida. Bladen kan byta till gult i höst. Svart lönn producerar tät ton och är ett träd som du måste ge utrymme att växa.

    
    Copyright © 2011 give2all.org