välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia grundläggande matematik

Postad av : Jeanette Morales

Matematiken spelar en viktig roll i vår vardag, så att vi kan hålla tid, betala räkningar, recept användning för matlagning och räkna ut hur mycket matta behövs för våra vardagsrum. De många underverk av modern teknik som vi åtnjuter och är beroende av, såsom TV, celler telefoner och datorer, är möjliga, till stor del på grund av den kumulativa framsteg matematik under tusentals år

Du behöver:.
Mätning skål.
Vatten.
10 vattentäta film kapslar.
Sand.
Penna /papper.
Mass skala.
Vatten densitet diagram.
Permanent märkpenna.
Tall glasvas (minst 10 inches tall).

I begynnelsen

Matematikens idéhistoria kan sägas ha börjat vid tidig man först behövde räkna och mäta objekt. Antalet får eller nötkreatur som krävs för att vara känd för att avgöra en mans förmögenhet. Astronomi, studiet av himlakropparna och deras rörelser, anses allmänt vara den äldsta av vetenskaper, och förstå dess principer kräver en förståelse för matematik. Väggmålningar på grottor gjorda av forntida grottmänniskor visa mönster av stjärnor rörelser, visar tidiga kunskaper.

De gamla

mellan Tigris och Eufrat Rivers ligger i regionen som kallas Mesopotamien, som blomstrade före 3500 f. Kr. med den sumeriska civilisationen. De hade utvecklat räkna och skriva, och byggde städer, bevattningssystem, och även hade en posttjänst. Den Akkadians invaderade sumererna runt 2300 f. Kr. och senare uppfann kulramen för att räkna, liksom besvärliga metoder för basnumret manipulation. Babylonierna ersatte sumererna ca 2000 f. Kr. De var de första avsnitt tidpunkt på dagen i perioder om 24 timmar, en timme till 60 minuter och varje minut i 60 sekunder. De konstruerade matematik Tabellerna över torget och kub med siffror. Även fram till år 3000 f. Kr. , var egyptierna analysera den våta och torra perioder och Nilen datum översvämning, värdefull information för plantering grödor. Egyptierna utvecklade också ett system av skatter, och deras tekniska expertis framgår av den stora pyramiden i Giza, byggda cirka 2650 B. C. Som ett resultat av handel och handel, förstod egyptierna hur man arbetar med bråk och visste en del begrepp i algebra.

Betydande framsteg

Grekerna är ofta anses vara den första riktiga matematiker, eftersom de gick utöver praktiska tillämpningar av siffror och grävde i abstrakta begrepp. Euklides skrev "Den 13 böcker av Euklides Elementa" förmodligen omkring 300 f. Kr. Han grundade begreppen geometri. Zenon från Elea, som levde någonstans runt 490 till 430 f. Kr. , var en grekisk filosof som konstruerade många innovativa matematiska uttalanden kallas paradoxer. Pythagoras utvecklat sin numera berömda sats som beskrev förhållandet mellan de vinklar och sidor i en rätvinklig triangel. Hippachus tillskrivs framsteg inom trigonometri. I Kina var Liu Hui (cirka 220 till 280) kunna ungefärliga ett värde för "pi" (3,14159). En civilisation som hade bott i regionen sedan 2000 f. Kr. , Mayakulturen topp mellan 300 och 900 e. Kr. De förstod begreppet på noll, skulle och förutsäga vårdagjämningen samt cykler av månen, solen och Venus. Deras astronomiska mätningar var anmärkningsvärt korrekta.

Renässansen år

Under tiden för renässansen, italiensk matematiker, Fibonacci, formulerat "Fibonacci-tal" i 1202 AD, som beskriver en viss matematisk sekvens. Den polska astronomen Kopernikus skrev: "När det gäller revolutioner av det himmelska sfärerna", där han stödde tidigare tanken på jorden roterade runt solen. År 1642 byggde Blaise Pascal den första mekaniska räknare som la siffror, som slöts med urtavlor. Pascal skrev också: "geometri kägelsnitt," vid den unga åldern av 16, och han senare samarbetat med Pierre de Fermat, som arbetar på den matematiska sannolikhetsläran. År 1711 blev Isaac Newton och Gottfried Leibniz indragen i en tvist som uppfann kalkylen, det senare fastslogs att de hade båda kommit fram till ungefär samma slutsatser oberoende

nya framsteg

Född i Tyskland 1879,. Albert Einstein blev en av den moderna historiens mest lysande matematiker. Han är mest känd för utvecklingen av relativitetsteorin, den fotoelektriska effekten och Brownsk rörelse. Idag fortsätter matematik att spela en ovärderlig roll inom teknik, astronomi, fysik, och alla grenar av vetenskapen, som kunskapen om dessa vetenskaper ökar.

Upptäckter Genom Matematik

Många upptäckter genom historien har varit på grund av matematiska beräkningar. Använda matematik, förutspådde James Maxwell förekomsten av radiovågor 20 år innan Heinrich Hertz faktiskt upptäckte dem. År 1905 observerade astronomen Percival Lowell att planeten Uranus rörde sig oregelbundet och, genom matematik, fastställt att det måste finnas en annan stor kropp som påverkar dess beteende, vilket ledde till Pluto upptäckt 1930. Många upptäckter har baserats på det arbete som de som kom före dem, och det fortsätter idag och i framtiden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org