välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Klimat & väder i Sverige

Postad av : Magnus Ekblad

För ett land som ligger så långt åt norr, klimat och väder i Sverige är anmärkningsvärt måttliga. Golfströmmen utanför norska västkusten har mest inflytande på Sveriges klimat. Dessutom Bottniska viken och landets stort antal sjöar hålla Sveriges klimatmål ganska mild

Du behöver:.
Dubbel panna
. Vax.
pappersmuggar.
Små omrörningsanordning (uträtat gem, kaffe omrörare, Popsicle klubba).
Kopparklorid: för en blå låga
. Strontiumklorid: en röd flamma.
Litiumklorid: för en rosa låga
. (De föregående föreningar kan bäst hittas på fyrverkerier energiverken.
).
Borax tvättmedel: för en lätt grön flamma
. Kopparsulfat. För en grön flamma (trädrot mördare)
Kaliumklorid: för en lila flamma (avhärdare salt)
. Kalciumklorid. För en blå låga (avisningsmedel alternativ till rock salt)
Alun: för en grön flamma (aluminium kalium sulfat, vanligt förekommande i kryddor gången i mataffären)
. Natriumklorid: en orange låga (koksalt).
Magnesiumsulfat. För en vit flamma (Epsom salter)

Vinter i norra Sverige

ligger delvis i polcirkeln, Norrlands vinter temperatur ofta blir så låg som -30 ° , C (-22 ° F). Oktober brukar se den första snön, och i februari är den kallaste månaden. Vinter varar i cirka sju månader, men två av dessa månader aldrig se solen gå upp över horisonten. Stora delar av landet är helt INFRUSEN under vintern, även om stora hamnar hålls öppna av isbrytare fartyg.

Sommar i norra Sverige

sommartemperaturer i norra Sverige i genomsnitt mellan 8 ° till 16 ° C (46 ° till 61 ° F). Eftersom det är i Land of the Midnight Sun, har en stor del av sommaren kontinuerlig dagsljus. Med den ökade solljus, smälter de flesta av snö, men det är inte ovanligt att se nästa vinters snö börjar falla i augusti. Regn också är en realitet i norr.

Vinter i södra Sverige

Precis norr är februari den kallaste månaden med temperaturer som kan sjunka till -22 ° C (-8 ° F), men i genomsnitt -3 ° C (26 ° F). Det finns bara två månader på vintern, och dagsljus är begränsad till endast sex timmar för en stor del av vintern.

Sommar i södra Sverige

I Stockholm, som är i den södra delen av Sverige, juli Medeltemperaturen är en hög av 18 ° C (64 ° F). Till skillnad från norr, visar erfarenheterna i söder inte kontinuerlig dagsljus, även om man upplever cirka 19 timmars dagsljus. Sensommaren är den tid de mest regn.

Kläder efter väder

Om du planerar att besöka Sverige, du vill se till att du har en jacka och tröja även på sommaren. På vintern behöver du en tyngre rock eller parka och typiska kallt väder slitage. Sommar eller vinter, norr eller söder, ska du kontrollera att du har regnkläder.

    Previous:Vilka är de sex stora klimat regioner?
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org