välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Var är jorden i universum?

Postad av : Charlotte Wannberg

I många hundra år trodde våra förfäder jorden var universums centrum. Nu låter vetenskapen oss veta att våra förfäder var otroligt dåliga gissare. Jorden ligger i Orion Spur från Perseus Arm i Vintergatan. Precis där Vintergatan faller inom ramen för hela universum är ännu inte fastställda

Storlek

Vintergatan ensam uppskattas att mäta 1. 000 ljusår från sida till sida. Om Vintergatan var ett hav, skulle jorden inte ens vara så stor som en droppe vatten. Men hur stor är universum? Detta vet vi inte, eftersom vi bara kan uppskatta storleken på det observerbara universum, som har en diameter 280 miljarder ljusår över. Utöver detta är ett mysterium, särskilt som ljuset inte kan färdas tillräckligt snabbt för att gå förbi det observerbara universum och ge oss en bild.

Överväganden

Galaxer roterar, även om de gör det mycket långsamt. Eftersom galaxer roterar, är teorin hela universum roterar också. Vintergatan ser ut galax som en spiral med två stora armar. Jorden ligger i en mindre arm (Orion) som ansluts till en större armen (Perseus). Universum aldrig riktigt stannar fortfarande. Dessutom är det nu tänkt att andra dimensioner skär med vår 3-dimensionell universum. Så fastställa storleken av universum, att räkna ut var i den jorden faller, är näst intill omöjligt att göra.

Teorier /Spekulationer

En annan teori är att universum växer, och kommer någon gång- -miljarders miljarder år in i framtiden-kollapsar i ett gigantiskt svart hål. Kontentan är att jorden och Vintergatan håller skiftande positioner i universum som universum självt förändringar

Betydelse

Genom historien många religiösa läror undervisas att jorden var universums centrum -. Vilket skulle förklara varför Gud stör så mycket med det. Eftersom det blir allt tydligare att vi inte kan hitta i centrum av universum, än mindre vår plats i det, vår betydelse som höjdpunkten av skapelsen dwindles.

Expert Insight

Det har varit ett försök av ledande forskare vid Princeton att göra ett 2-dimensionell karta över universum, där den ena änden av universum är där Big Bang började och den andra är jordens yta. Enligt denna karta är Vintergatan längst till höger i universum (se Resurser). Också enligt kartan, är centrum av universum en galax känd endast som PSR-P1620-24.

    
    Copyright © 2011 give2all.org