välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan planera lektioner i naturvetenskap

Postad av : Charlotte Wannberg

Med bara lite planering kan du förvandla en vanlig vetenskap föreläsning till ett interaktivt och roligt sätt att undervisa. Genomtänkt NO-undervisningen kan vara det mest spännande och njutbar del av varje skoldag. Planera lektioner i naturvetenskap som uppmuntrar barnen att ställa frågor och delta i händerna på experiment

Du behöver:.
Material att slutföra experiment

Plan Engagera lektioner i naturvetenskap

.
1.
Center lektionen kring en specifik verksamhet eller experiment, till exempel, gör en hålkamera.
2.
Planera en lektion som är åldersanpassade. Att göra en hålkamera kan användas för många åldrar, men du vill inte försöka lära tredje väghyvlar en lektion om kvantfysik.
3.
Definiera ett syfte. Fråga dig själv vad syftet lektionen är att tjäna. Vad fråga är det du försöker att svara? Hur påverkar detta liv studenterna?
4.
Omfatta verksamhet. Du vill få studenter engagerade i materialet. Det måste finnas en nivå av interaktion. En timme lång föreläsning med inga händer på aktivitet kommer att tråka ut även de mest intresserade unga studenter.
5.
Gör en lista på material du behöver och samla dessa material.
6.
Håll budgetrestriktioner i åtanke. Alltför ofta, lärare måste betala ur egen ficka för material de behöver i klassen och detta kan begränsa dina alternativ.
7.
Besök ditt lokala bibliotek för idéer och glöm inte att använda online resurser som du. Vetenskap webbplatser som The Lesson Plans Page inriktad mot lärare och föräldrar är ett bra ställe att samla information och även lämna fullständiga lektionsplaneringar för användning hemma och i klassrummet (se Resurser nedan).
8.
Öva innan du undervisar. Försök alltid varje försök i förväg innan du försöker göra det i klassrummet. Detta sätt kan du se till att du har alla nödvändiga material och att det inte finns fara för studenter eller andra observatörer.
9.
Fråga eleverna för inmatning. Ta reda på vad de vill lära sig om och redskap dina lektioner mot det. Också ta reda på vilken del av lektionen var den mest engagerande för eleverna så att du kan fortsätta att göra din lektionsplanering roligt och engagerande.
10.
Få dina elever inblandade. Be dem att planera och undervisa vetenskap lektioner i grupp.

Tips och varningar


  • alltid säkerheten främst i åtanke och utöva alla lämpliga försiktighetsåtgärder.
    Previous:hur man skapar en naturreservat
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org