välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skäl bakterier är bra för människor

Postad av : Charlotte Wannberg

Det finns 10 gånger fler bakterier som lever i dig än din kropp har celler, hundratals arter på ytan vävnader såsom hud, mun och tarmkanal. Denna normalflora införs vid födseln och hjälper kroppen att hålla sig friska

Fakta

De bakterier i kroppen förhindra infektion i vävnader som de lever på genom att hindra bakterier från andra delar av kroppen eller från externa källor från att fästa till vävnaderna. De flesta bakterier förhindra passivt infektion med monopolisering utrymme och näring, medan vissa aktivt utsöndrar ämnen som hämmar tillväxten av andra bakterier.
nyttiga bakterier i mag-tarmkanalen matsmältningen och ger viktiga näringsämnen medan immunförsvaret blir en träning genom att svara på överskott bosatt bakterier, utvecklade antikroppar som känner igen sjukdomsalstrande organismer som liknar din normalflora.

Skin

Den genomsnittliga vuxna är täckt av ungefär två kvadratmeter hud, varav de flesta är bebodd av flera arter av bakterier. Bakterier är vanligast i varma, fuktiga områden såsom ljumske, underarmar och mellan tårna, mestadels bor i ditt svettkörtlarna. Cooler, torrare områden som ditt ansikte, händer och bål har en lägre koncentration av normalflora, medan din övre ben och armar har ännu färre.
Staphylococcus epidermis gör upp till 90 procent av de bakterier som befolkningen i vissa områden, och utsöndrar fettsyror som hindrar svampinfektioner.

Muntlig och andningsorganen

Din mun, näsa och hals är relativt höga i inhemska bakterier, den vanligaste normalfloran i näsan som S. epidermis. Även om det finns över 200 olika arter av bakterier som lever i din mun, färre än ett dussin bidra till karies och tandköttsproblem. Den nedre luftvägarna, inklusive lungorna och luftrören, är i allmänhet sterila.

urogenitala systemet urinvägarna är i allmänhet fri från bakterier, men den nedre delen av det ibland koloniseras med bakterier som vanligtvis finns på huden .
Lactobacillus acidophilus är den vanligaste bakterien i slidan och utsöndrar syror som dödar andra bakterier och jästsvampar, som Candida albicans, den främsta orsaken till jäst infektioner.

magtarmkanalen Det finns mycket lite normalflora i magen på grund av hög surhetsgrad, men den nedre tarmen har den högsta koncentrationen av hemvist bakterier i kroppen.
många hormoner, näringsämnen och utsöndras mediciner av levern inte kan komma att hämtas av tarmen utan de enzymer som utsöndras av den normala floran i tarmen. Några nyttiga bakterier arter producerar även överdrifter av näringsämnen som vitaminer K, tiamin och B12, som kroppen absorberar och bryter ner kostfibrer till en form som kroppen kan använda.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av en flodslätter
    
    Copyright © 2011 give2all.org