välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad reptil fossil finns i Sydamerika och Afrika?

Postad av : P-O Lennartsson

Mycket av teorin om kontinentaldrift (numera kallad plattektonik) härrör från bevis från fossil. Forskarna har samlat in parallellt bevisning över Stilla havet sedan början av 1900-talet. Detta bevis, som omfattar reptil fossil av matchande släkte, visar tydligt att jordens moderna landmassor en gång var nära tillsammans och, troligen, fysiskt gick

Historia

År 1915 utvecklade tyske forskaren Alfred Wegener en teori om att kontinenterna vi vet i dag en gång förenades som en enda landmassa. Han kallade Pangaea landmassan, en term som betyder "alla länder" på grekiska. En sydafrikansk geolog vid namn Alexander Du Toit la till teorin, vilket tyder på bevis för att beskrivit hur superkontinenten split och gled isär. Forskarna bygger en stor del av sina teorier om bevis från fossil.

Betydelse

Paleontologer upptäcka matchande fossil i Afrika och Sydamerika hög grad bidragit till bevis bakom teorin om kontinentaldrift. Det verkar bevisa att dessa kontinenter en gång var nära nog till varandra att djur och växter lätt kunde röra sig mellan dem. Noterbart var fossilen i fråga finns inbäddade i samma geologiska skikt sekvens. Detta antyder att levande organismer från vilka fossilen härleda bodde i samma ekosystem och mark, trots att de hittades tusentals miles från varandra.

Typer

Det finns hundratals av fossila typer som har dykt upp i Afrika och Sydamerika. Fyra av dessa inkluderar Cynognathus (ett däggdjur-liknande mark-Dweller finns i Sydamerika, Afrika, Kina och Antarktis), Lystrosaurus (en gris och medelstora växtätande finns i Afrika, Antarktis och Indien), Mesosaurus (en sötvatten-bostad anapsid reptil finns i Afrika och Sydamerika) och Ichthyosaurs (en annan vattenlevande reptil, formad som en 45-fot långa delfiner, finns i Afrika och Chile. )

Geografi

Fördelningen av Pangaea började 250 miljoner år sedan och inträffade i fyra olika steg. Först började en spricka i Pangaea och dela superkontinenten i två delar, Laurasien och Gondwanaland. Därefter Atlanten expanderat och tryckte isär Nordamerika och Afrika. Antarktis avskiljes sedan från Gondwanaland medan Indien förskjutits mot ekvatorn. Sydamerika och Afrika split under den tredje etappen, driver Afrika norr. Slutligen bröt Grönland ifrån kontinentala Europa och Nordamerika.

Teorier /Spekulationer

2004 upptäckten av en sällsynt fossil dinosaurie ledde forskarna att tro att kontinenterna kan ha varit förbundna genom en landbrygga nästan 25 miljoner år efter tidigare forskare hade teoretiserade. De fossila i fråga, Rugops primus, är som en stora rovdjur som finns i Sydamerika och Saharaöknen.

    Previous:nothing
    Next:Vad gör små träd finkar äta?
    
    Copyright © 2011 give2all.org