välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

honungsbinas vs snickare bee

Postad av : Valon Istrefi

Den honungsbinas och snickare biet skiljer sig åt i utseende. De skiljer sig också i beteende, särskilt hanteringen av sina ungar. Som ett resultat, snickare bina producerar mindre honung än honungsbin

Funktioner

Carpenter bin är gula och svarta eller blåsvart, med blanka bakkroppen. Den honungsbinas kan vara brun, svart eller brunt och gult, med glesa hårstrån på buken.

sociala /Solitary

honungsbinas arbetar i en koloni för att ta hand om de unga. Snickaren biet är en ensam bi.

Habitat

Den kvinnliga snickare biet har förmåga att borra sig igenom trä och bygga ett bo. En grupp av honungsbin söker en skyddad plats, t. ex. en ihålig träd för att utveckla sin koloni

typer av bin

I en honungsbinas koloni finns en drottning, som gör äggen. En steril hona arbetsbi, som tar hand om de unga, och en manlig drönare, som befruktar drottningen.

Eftersom kvinnliga snickare bin ta hand om sina egna ungar, kan alla vuxna kvinnor reproducera.

Reproduktion

En ny honungsbinas drottningen kommer att para sig med flera drönare före flygningen. Hon kommer att etablera sin nya koloni med en grupp arbetstagare bin.

vuxna kvinnliga snickare bee kommer ut i ide under våren att para sig med den vuxne mannen. Hon skapar sedan ett bo i vedartat material att lägga ägg.

    
    Copyright © 2011 give2all.org