välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken typ av blommor gör cypresser producerar?

Postad av : Ulf Friberg

Det sumpcypress är den gemensamma träd i södra träsket. Normalt har detta pittoreska plantera en svullen stammen växer i bräckt vatten och är ofta täckt med mossa spanska. Eftersom trädet är en barrträd, utgör det inte sant blommor, men växer både manliga och kvinnliga kottar

Cone beskrivning

Man tappar form i början av våren på långa hängen-liknande struktur och långsamt släppa sina rikligt utbud av pollen i luften. Honan kottarna emot pollen och genom att falla producera livsdugliga frön som är lindade tätt i blågrå kon. Konen är päronformad och vänder Woody eftersom fröna mogna.

ENBYGGARE

sumpcypress är en ENBYGGARE, vilket helt enkelt betyder att växten producerar han-och honblommor (i detta fall koner) på samma träd. Pollen från den manliga blomma kan befrukta blommorna som finns på samma träd.

Carolina Parakeet och sumpcypress

Carolina undulat var en av de få djur som kan bryta ner och förbrukar en del av tätt bildas sumpcypress kon. Tyvärr blev detta unika södra fågel utdöd omkring 1900, så frön av sumpcypress inte längre sprids med vilda djur, vilket begränsar utbudet av sumpcypress.

Sumpcypress fröspridning

Konen av sumpcypress är så hård att den inte bryts ned genom alla slags djur, och så den faller i träsket där grumligt vatten bryter ner den hårda hud konen och släpper frön. Idag är detta det främsta sättet för utsädet är spridd.

Höstfärger

sumpcypress är en av de få barrträd att ändra färger och släppa sina barr på hösten. Detta gör trädet en lövfällande barrträd istället för en vintergrön, ett drag som är gemensamma för de flesta barrträd.

    Previous:nothing
    Next:beskärning av fruktträd och underhåll
    
    Copyright © 2011 give2all.org