välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är orsakerna till förstörelsen av ekosystemet?

Postad av : Magnus Ekblad

Ekosystem består av djur, växter och miljöförhållandena i ett område. Våtmarker, mangroveträsk, regnskog och korallrev är exempel på ekosystem. Ekosystemen upprätthålla en mycket känslig balans. Olika mänskliga aktiviteter hotar att störa denna balans och förstöra världens ekosystem

Pollution

Föroreningar är ett av de främsta orsakerna till ekosystem förstörs. Föroreningar kan bryter resurser och köra iväg lokala djurpopulationer. Betydande källor till förorening inkluderar trash, koldioxidutsläpp, oljeutsläpp och bekämpningsmedel.

Klimatförändringar

klimatförändringarna fortsätter att spela en viktig roll i förstörelsen av ekosystemet. Den globala uppvärmningen har lett till ökade temperaturer, havsnivåer och hav syra som stör en ekosystemets naturliga balans.

Röjningsarbeten

Eftersom mänskliga befolkningen ökar så ökar behovet av att utveckla mer mark. Många ekosystem förstörs för att röja mark för bostadsområden och vägar, jordbruk användning och djuruppfödning.

resursutnyttjande

Många ekosystem är rika på naturresurser som näringsrik jord, vatten, träd och fossila bränslen. Överdriven ansträngningar för att utvinna dessa resurser som gruvdrift, avverkning och oljeborrning bidra till ekosystemet förstörelse.

Befolkningsminskning

Ett ekosystem är djur är viktiga källor av mat och befolkningskontroll. Många djurpopulationer minskar på grund av överfiske och jakt. Djur är ofta jagas för sin värdefulla skinn, fjäderdräkt, horn och kött.

    
    Copyright © 2011 give2all.org