välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör solur för barn

Postad av : Charlotte Wannberg

I forna tider, åberopade personer på solur för att markera tidens timmar och minuter. Solur mäta tid av läget hos solen. De kan vara otroligt noggrann, och är förvånansvärt enkel att göra. Anvisningarna här är för en grundläggande solur liknande den rudimentära sten versionerna en gång använts. Kallas gnomons bestod dessa solur av en vertikal pinne eller pelare som kastade en skugga på soliga dagar. Längden på skuggan mättes för att bestämma tid. För den här aktiviteten kommer du att använda en liten pinne och markera sin skugga längd med stenar för att ange timme.

Du behöver:
Stick eller pencil12 stonesWatch eller clockModeling lera (om att soluret på hårt underlag)

steg


1
. .
Välj en blank yta att ställa in din solur. Sätt sticka eller penna i marken eller i en stor bit modellera, om din plats är på en betong eller trä yta.
2.
Observera pinne skugga försiktigt över under dagen. Lägg en sten på ditt solur för varje timme, från soluppgång till solnedgång. Markera den exakta platsen där skuggan faller varje timme.
3.
För att berätta tiden lättare, märker varje sten med motsvarande timme i den släpptes ut. Eftersom romerska siffror var traditionellt används på solur, kan de vara ett bra sätt att göra din solur mer autentisk.
4.
Använda solur sig klockan kan ta praktiken. Börja med att titta på soluret på timmen, vilket är när skuggan skulle falla just på en sten. Med övning blir det lättare att bestämma tid, inte ens när skuggan hamnar mellan två stenar. Det bör vara möjligt att exakt fastställa tid att närmaste femton minuter med soluret du har skapat.

Tips och varningar


  • Välj ett solur plats som kommer att inte flyttas eller störs. Använd en sekundär markör för att ange den plats där stenarna ligger.
    Previous:nothing
    Next:hur man undervisar elektrolys
    
    Copyright © 2011 give2all.org