välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysiska egenskaper månsten

Postad av : Magnus Ekblad

Moonstone är en ädelsten som har en blick så underligt som sitt namn. Skimrande opalescensen har en nästan magisk kvalitet som likställs med månsken. Forntida kulturer, som de i Asien och Rom, trodde att månsten befästes månsken. Stenen är fortfarande betraktas som helig i Indien

Du behöver:.
Bird Skyddsrum
. Grövre sand.
Fågelmat.
Vatten.
Ekollon.
Torktumlare ludd, tråd, garn, snören.
En nätpåse (gammal lök påse kommer att göra).
Frukt som kastas överbord.
Bröd som kastas överbord.
Fryspåsar.

Funktioner

Moonstone är en mängd olika mineral som kallas fältspat. Det är genomskinliga med en pearly lyster. Den mest kända sorten är färglösa eller mjölkaktig vit med ett skimmer av en blå nyans. Ju mer skimmer stenen har, desto värdefullare är det. Några exemplar kommer i andra färger som beige, persika, blå, champagne, rödaktiga eller svart. Den blå sorten är mer sällsynt och dyrt. Det finns också en populär mångfärgad typ som kallas regnbåge månsten.

Hårdhet

Moonstone är en ganska mjuk mineral. Den registrerar mellan 6 och 6,5 på Mohs skala av hårdhet (med 10 är det svåraste). Moonstone är känslig för tryck, därför är det vanligen skurna i cabochons. Moonstone kommer att visa en god ljusreflektion effekt om den klipps korrekt.

Läge

Inlåning av mineralet finns i Indien, USA, Madagaskar, Myanmar och Sri Lanka. Moonstone är också utvinns i Australien, Burma, Ceylon, Tanzania, Mexiko, Norge, Brasilien och Schweiz. Den högsta kvaliteten av månsten finns i Sri Lanka.

Allmänna egenskaper

Moonstone är i en klass av silikater från gruppen fältspat. Den har en specifik vikt av 2,56 till 2,59 och brytningsindex 1,518 till 1,526. Densitet anger förhållandet mellan vikt i förhållande till vikten av samma mängd vatten, som kan hjälpa till att identifiera mineraler. Brytningsindex avser mätning av ljus som är böjt när det passerar från ett material till ett annat. Moonstone har en lyster som sträcker sig från glasaktig till pearly iriseringen.

Care

Moonstone är en mjuk sten som lätt kan skrapas. Moonstone smycken bör rengöras och poleras med mjuk trasa för att förhindra skador. Smycken bör förvaras separat i en mjuk påse eller insvept i en mjuk trasa. Om månsten pärlor hanteras med försiktighet eftersom de kan hålla en livstid.

Myt och Lore

Genom historien har månsten ansetts vara en lycklig sten. Asiater trodde en ande bodde i sten på grund av dess utseende skimrande rörelse. I Europa var stenen bärs för att locka en trogen älskare. Moonstone är förknippad med månen, elementet vatten, psykiska förmåga och intuition, samt med planeterna Neptunus och Venus. Det är förknippat med den astrologiska tecken på cancer och är Birthstone av dem som föddes i juni.

    
    Copyright © 2011 give2all.org